Aalto-yliopiston metroasema ehdokkaana kansainvälisen arkkitehtuuriblogin kilpailussa

Länsimetron Aalto-yliopiston asema on ehdokkaana maailman suurimpiin kuuluvan arkkitehtuuriblogi Architizerin A + Awards -kilpailussa. Aseman on suunnitellut arkkitehtitoimisto ALA Oy yhdessä Esa Piironen Oy:n kanssa.

Kilpailussa on noin 30 eri kategoriaa, ja Aalto-yliopiston asema kisaa liikenneinfrastruktuurin osiossa yhdessä muun muassa saksalaisen Osterwold+Schmidt -toimiston 2Bicycle-pyöräpysäköintiaseman ja Zaha Hadid -arkkitehtien Italiaan suunnitteleman Salernon satamaterminaalin kanssa.

”Blogimaailmassa valokuvat ovat tärkeitä, ja Aalto-yliopiston asema on hyvin kuvauksellinen. Sen mehevät ja kosketeltavat materiaalit, muun muassa corten-teräksen tuoma ruosteenhehku ja viittaus Aallon tiilirakennuksiin vaikuttivat varmaankin palkintoehdokkuuteen. Aalto on myös sellainen nimi, että se tunnetaan ympäri maailman”, sanoo pääsuunnittelija Juho Grönholm ALA-arkkitehdeiltä.

ALA on ollut töillään mukana samassa kilpailussa jo useamman kerran eri kategorioissa; neljä vuotta sitten voitto tuli kulttuurirakentamisen kategoriassa. Tuolloin Grönholm kollegoineen pääsi juhlimaan voittoa palkintogaalaan New Yorkiin. Gaalaan kokoontuivat palkitut arkkitehdit ympäri maailman.

”Ajattelin silloin, että tämä palkinto olisi hienoa voittaa uudestaankin. Toivottavasti voimme palata New Yorkiin kesäkuussa 2017 ottamaan vastaan Aalto-yliopiston palkinnon”, Grönholm sanoo.

Kilpailun yleisöäänestys on avoinna Architizerin blogissa 30.3.2017 saakka.

Länsimetron Flickr-tilillä voi tutustua Aalto-yliopiston aseman kuviin.

Lisätietoja: Juho Grönholm, arkkitehtitoimisto ALA Oy: juho@ala.fi