Yli puolet louhintaurakoista kilpailutettu

Otaniemen metrotunnelien ja aseman louhintaurakan voitti SRV Toimitilat Oy. Urakan arvo on lähes 30 miljoonaa euroa. Otaniemen urakan myötä Länsimetron louhinnoista on yli puolet kilpailutettu.

Otaniemen urakka oli Länsimetron hallituksen kymmenes louhintaurakkapäätös, joista viisi koskee työtunneliurakoita ja viisi metrotunneliurakoita. Nyt louhinnoista yhteensä yli puolet eli reilut 14 kilometriä louhittavasta 28 metrotunnelikilometristä on päätetty ja urakoitsijat välille Ruoholahti-Lauttasaari ja Karhusaari-Tapiola on valittu. Kuluvan vuoden aikana käynnistyvät loputkin louhintaurakat koko linjalla. Myös ensimmäinen rakennusurakka on tarkoitus kilpailuttaa vuoden lopulla.

Otaniemen urakka käsittää yhteensä kahden noin 1,6 kilometrin pituisen rinnakkaisen metrotunnelin, aseman sekä kahden pystykuilun louhinnan. Otaniemen metrotunnelilouhinta alkaa toukokuussa välittömästi työtunnelin valmistuttua.

Otaniemen urakkahinta on toistaiseksi päätetyistä urakoista kallein. Yhtenä syynä tähän on vaativan ympäristön huomioiminen.

– Otaniemi on yksi haastavimmista kohteistamme, koska alueella on paljon herkkää tutkimuskalustoa. Louhinnat edellyttävät huolellisuutta sekä hyvää yhteistyötä ja tiivistä vuorovaikutusta alueen toimijoiden kanssa, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen toteaa.

Tällä hetkellä Länsimetrolla on käynnissä kahdeksan työmaata. Lisäksi Espoon kaupunki rakennuttaa Tapiolaan kahta työtunnelia. Työtunneleita Länsimetroa varten tehdään kaikkiaan vajaa 3,4 kilometriä, josta tähän mennessä on louhittu 40 prosenttia. Metrotunnelia Ruoholahdessa valmiina 1,4 kilometriä. Ruoholahdesta Matinkylään louhitaan kaksi rinnakkaista tunnelia, jolloin metrotunnelia tehdään lähes 28 kilometriä.

Länsimetron louhinnat valmistuvat vuonna 2013. Louhintojen jälkeen alkavat välittömästi asemien rakennusurakat, joista ensimmäiset asemaurakat käynnistyvät jo vuoden 2012 puolella. Tämän jälkeen on vuorossa rataurakka ja automaattimetron asennus ja testaus. Länsimetro valmistuu vuoden 2015 lopulla.

Lisätietoa:
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen@lansimetro.fi