YIT Rakennus voitti länsimetron ratalinjaurakan välillä Matinkylä – Urheilupuisto

YIT on voittanut länsimetron Matinkylä-Urheilupuisto välisen ratalinjan rakennusurakan. Urakan kokonaisarvo on noin 14 miljoonaa euroa. Rakennustyöt aloitetaan joulukuussa 2013 ja niiden arvioidaan valmistuvan tammikuussa 2015.

Urakkaan kuuluu kolmen tekniikka- ja poistumistiekuilun rakentaminen, 12 yhdystunnelia, kaksi pumppaamoa sekä ratatunnelien sisustaminen 2,6 kilometrin matkalta.

– Rakentaminen etenee samanaikaisesti metrotunneleissa sekä kohta kaikilla asemilla. YIT:n voittama ratalinjaurakka on viimeisin kilpailutetuista ratalinjaurakoista. Jo aloittaneissa urakoissa on asennettu tukimuurielementtejä yli 7,5 kilometrin matkalle, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.
Rakentamisen edistymistä voi seurata hankkeen internetsivuilla olevasta seurantapalvelusta. Rakentaminen etenee niin, että länsimetro on valmis liikenteelle vuoden 2015 lopulla.

Lisätietoja

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Tavoitteena on käynnistää metroliikenne rakenteilla olevalla osuudella vuoden 2015 lopulla. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.