Koivusaaren metroaseman rakennusurakan voitti SRV

SRV Rakennus Oy ja Länsimetro Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen länsimetron Koivusaaren aseman rakentamisesta. Työt alkavat heti ja asema valmistuu loppuvuodesta 2015. Urakan arvo on noin 29 miljoonaa euroa. Aseman rakentaminen toteutetaan projektinjohtourakkana.

Kaikki asema- ja ratalinjaurakat on kilpailutettu Niittykummun asemaurakkaa lukuun ottamatta. Niittykummun aseman rakennusurakka on tarjouslaskennassa tammi-helmikuussa ja sen rakentaja valitaan maaliskuussa.

Rakennustyöt asemilla ja ratalinjalla ovat täydessä vauhdissa. Asemien betonivaluista on tehty yhdeksän prosenttia ja tukimuurielementtejä on asennettu yli kahdeksan kilometrin matkalle, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen toteaa.

Louhinnoista on tehty 99,9 prosenttia. Tontunmäessä ja Matinsolmun kohdalla Espoossa on vielä kivitulpat. Tontunmäessä louhinnat ovat ohi tässä kuussa ja Matinsolmun kohdalla kuilu- ja tunnelilouhinnat päättyvät helmikuussa, Kokkinen jatkaa.

Lisätietoja

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Tavoitteena on saada rakentaminen päätökseen vuoden 2015 lopulla. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.