Viimeinen louhintaurakka allekirjoitettiin – metrotunneleista louhittu yli neljännes

Länsimetron Urheilupuiston louhintaurakka allekirjoitettiin tänään. Urakka sisältää 160 metrin ajotunnelin ja 1,9 kilometrin mittaisen metrotunneliosuuden louhinnat sekä aseman ja pysäköintilaitoksen avolouhinnat. Urakan arvo on noin 13 miljoonaa euroa. Kaikki louhintaurakat on nyt kilpailutettu ja louhinta käynnissä koko metrolinjalla.

– Voimme olla tyytyväisiä louhintaurakoiden kilpailutukseen. Olemme saaneet osaavat ja kokeneet tekijät Suomesta ja myös Suomen ulkopuolelta mukaan, toteaa Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko.

Metrotunneleista on louhittu jo neljäsosa

Uutta tunnelia syntyy noin kilometri kuukaudessa. Helsingin puolella metrotunneleista on louhittu yli puolet, Espoon puolella lähes 15 prosenttia. Syntynyt louhemurska ajetaan Jätkäsaareen.

– Jätkäsaari on hyvä sijoituspaikka kivimurskeelle. Murskeen jatkokäsittely lähellä louhintaa tiheään asutulla alueella ei olisi ollut mahdollista. Jätkäsaari on lähellä ja sujuvien liikenneyhteyksien päässä, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Louhintaurakoissa työskentelee tällä hetkellä 385 henkilöä. Louhinnoissa käytettäviä jumboja on työmailla 16. Louhinnat jatkuvat vuoden 2013 loppuun. Länsimetro valmistuu vuoden 2015 lopulla.

Lisätietoja

Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, puh. 0500 607754, olavi.louko(at)espoo.fi
Länsimetro, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi