Urheilupuiston maanrakennusurakan sopimus allekirjoitettiin

Erkki Virtanen ja Juha Helin Peab Infra, Olavi Louko ja Matti Kokkinen Länsimetro Oy

Länsimetro Oy ja PEAB Infra allekirjoittivat tänään Urheilupuiston aseman ja työtunnelin maanrakennusurakkasopimuksen. Työt Urheilupuistossa alkavat välittömästi. Tarjouksia urakkaan saatiin 12 kappaletta. Urakan arvo on noin 7,4 miljoonaa euroa.

Urheilupuiston tulevan aseman kohdalle sijoittuva iso avokaivanto on laajuudeltaan noin 70 x 200 metriä ja keskisyvyydeltään noin 8 metriä. Maata kaivetaan kaikkiaan noin 110 000 kuutiota. Urakkaan kuuluu myös työtunnelin suuaukon louhintaa, noin 2 000 kuutiota.

– Urheilupuiston asemaurakka toteutetaan poikkeuksellisesti avokaivantona. Menettelytapa valittiin, koska se mahdollistaa aseman yhteyteen sijoittuvan pysäköintilaitoksen rakentamisen, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen kertoo.

Kaivanto tulee sijoittumaan Espoon kaupungin omistamalle tyhjälle tontille Merituulentien ja Esport Centerin väliseen maastoon. Työmaa-alueen pinta-ala on kaikkiaan 1,5 hehtaaria. Alue aidataan oranssein työmaa-aidoin.

Urakka käynnistyy toukokuun alussa työmaa-alueen perustamisella ja valmistuu vuoden lopulla, jonka jälkeen töitä jatketaan välittömästi työ- ja metrotunnelilouhinnoilla.

Länsimetron tunnelilouhinnat valmistuvat vuonna 2013. Ensimmäiset asemaurakat käynnistyvät jo vuoden 2012 puolella. Tämän jälkeen on vuorossa rataurakka ja automaattimetron asennus ja testaus. Länsimetro valmistuu vuoden 2015 lopulla.

Lisätietoa

Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, etunimi.sukunimi@lansimetro.fi