Matinkylän louhintaurakka ruotsalaiselle ODENille

Matinkylän aseman ja metrotunnelien sekä kahden kuilun louhintaurakan on voittanut ruotsalainen louhintaurakoitsija ODEN. Urakan arvo on noin 27 miljoonaa euroa.

Urakka kattaa kaksi 1,8 kilometriä pitkää metrotunnelia, työtunnelin loppuosan sekä aseman ja kahden kuilun louhinnan. Lisäksi urakkaan kuuluu avolouhintaa tulevan metroaseman päällä Ison Omenan vieressä.

Urakan on tarkoitus alkaa heinä-elokuussa, kun YIT Rakennus on saanut valmiiksi työtunnelin louhinnan. Matinkylän louhinnat kestävät reilu kaksi vuotta lokakuuhun 2013.

Viimeisetkin louhintaurakat kilpailutetaan tämän vuoden aikana

– Länsimetron louhintaurakkakilpailutukset ovat loppusuoralla. Vajaasta 28 metrotunnelikilometristä on kilpailuttamatta enää alle kymmenen kilometriä. Kilpailutilanne louhintaurakoissa on tähän saakka säilynyt hyvänä, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen toteaa.

Länsimetron tunnelilouhinnat valmistuvat vuonna 2013. Ensimmäiset asemaurakat käynnistyvät jo vuoden 2012 puolella. Tämän jälkeen on vuorossa rataurakka ja automaattimetron asennus ja testaus. Länsimetro valmistuu vuoden 2015 lopulla.

Lisätietoa

Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi