Ny projektingenjör till Västmetroprojektet: ”En unik möjlighet att delta i ett enastående projekt”

Juha Hakulinen (DI, energiteknik) har börjat som projektingenjör i Västmetroprojektets projekteringsorganisation. Till Hakulinens uppgifter som projektingenjör hör bland annat att bistå i projekteringsledningen för Esbovikens, Stensviks och Kaitans stationer samt att samordna relaterade projekt. Dessutom hjälper han till med uppföljning av projekteringskostnader och tidsscheman för planritningar.

Hakulinen har tidigare arbetat med olika investeringsprojekt på bland annat Neste Jacobs och Sweco Industry, och har även erfarenhet av återuppbyggnads- och utbyggnadsprojekt.

”Jag blev intresserad av metroprojektet för att det ger mig värdefull ny erfarenhet. Man kan gott säga att det är en unik möjlighet att få delta i ett så enastående projekt. Arbetet är spännande och ansvarsfullt, för vi bygger en metro som ska transportera stora folkmassor och måste fungera tillförlitligt”, säger Hakulinen.

”Även miljöaspekter och energieffektivitet är integrerade delar av byggprojektet. Tågens elmotorer, stationernas ventilationssystem, rulltrappsmotorerna och många andra system behöver energi för att fungera. I metrotunneln finns luftflöden och värmeöverföring mellan olika material – energi är en gemensam nämnare för allt vi gör”, tillägger Hakulinen.

Som projektingenjör arbetar Hakulinen de flesta dagar i västmetrons Big Room.

”Jag har fått ett varmt välkomnande och alla har varit väldigt trevliga. Snart kommer jag också att få åka ut till byggplatserna”, säger Hakulinen.