Sopimuksia allekirjoitettiin

Maanantaina 22.12. allekirjoitettiin metron Matinkylä – Kivenlahti suunnittelun ja rakennuttajakonsultin kilpailutuksien toimeksiantosopimukset.

Metron Matinkylä – Kivenlahti rakennesuunnittelu, kalliorakennesuunnittelu sekä LVI- ja sähkösuunnittelutoimeksiannot on jaettu ratalinjalla kahteen osaan.

Rakennesuunnittelukonsultiksi ratalinjan itäosalle, Finnoon, Kaitaan ja Soukan asemille valittiin Konsulttiryhmä Sigma (Finnmap Infra Oy, Kalliosuunnittelu Oy Rockplan Ltd, WSP Finland Oy, Sipti Oy ja Saanio & Riekkola Oy). Toimeksiannon arvo on n. 2,9 miljoonaa euroa.

Kalliorakennesuunnittelijaksi vastaavalle osuudelle valittiin Pöyry Finland Oy, jonka toimeksiannon arvo on n. 2,3 miljoonaa euroa.

Kivenlahden ja Espoonlahden asemien, Sammalvuoren metrovarikon sekä ratalinjan länsiosan rakennesuunnittelijaksi valittiin Konsulttiryhmä Pöyry Finland Oy – Ramboll Finland Oy. Tämän toimeksiannon arvo on n. 3,3 miljoonaa euroa. Vastaavan osuuden kalliorakennesuunnittelijaksi valittiin Konsulttiryhmä Sigma, jonka toimeksiannon arvo on n. 2,7 miljoonaa euroa.

Molemmat LVI-suunnittelutoimeksiannot voitti Konsulttiryhmä Granlund Oy – Ramboll Finland Oy ja molempien toimeksiantojen arvot ovat n. 2,9 miljoonaa euroa.

Molemmat sähkösuunnittelutoimeksiannot voitti konsulttiryhmä NNG (Insinööritoimisto Tauno Nissinen, Sähköinsinööritoimisto Oy Niemistö ja Granlund Oy). Toimeksiantojen arvot ovat n. 2,7 miljoonaa euroa.

Rakennuttajakonsultiksi valittiin Sweco PM Oy. Toimeksiannon arvo on noin 19 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen. Tavoitteena on saada osuuden Ruoholahti-Matinkylä rakentaminen päätökseen vuoden 2015 lopulla. Matinkylä – Kivenlahti osuuden rakentaminen on käynnissä. Osuus valmistuu 2020.