Skanska Infra voitti länsimetron kakkosvaiheen ensimmäisen asema- ja ratatunnelien louhintaurakan

Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti -osuuden ensimmäisen asema- ja ratatunnelien louhintaurakan kilpailutuksen voitti Skanska Infra Oy. Skanska louhii Soukan aseman ja noin 1,5 km kaksoistunnelia, raiteenvaihtohallin ja tarvittavat kuiluyhteydet maan pinnalle. Urakan arvo on 26,9 miljoonaa euroa ja se käynnistyy lokakuun aikana.

– Länsimetron rakentaminen Matinkylästä Kivenlahteen etenee suunnitelmien mukaan. Metro mahdollistaa asemien seudun kehittymisen ja liittää Espoonlahden kaupunkikeskuksen metroliikenteeseen Tapiolan ja Matinkylän lisäksi, toteaa Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

– Urakka on osa isoa hankekokonaisuutta ja jatkumoa jo vuonna 2011 aloittamallemme yhteistyölle. Siihen on kuulunut muun muassa Tapiolan aseman metro- ja yhdystunnelien sekä näihin liittyvien kuilujen louhintaurakat sekä Ruoholahti–Lauttasaari-tunneliosuuden rakennustyöt. Lisäksi Skanska vastaa Keilaniemen ja Lauttasaaren metroasemien käynnissä olevista rakennustöistä, kertoo Skanska Infra Oy:n toimitusjohtaja Ari Huovila.

Samassa yhteydessä 24.9. allekirjoitettiin myös kaksi muuta sopimusta. Länsimetron kalliomekaaniset seurantajärjestelmät toteuttaa Suomen Malmi Oy. Sopimuksen arvo on 580 000 euroa. Finnrock Oy valittiin tekemään louhinnan vaikutusalueen kiinteistökatselmukset ja tärinäseurannat. Sopimushinta on 250 000 euroa.

Matinkylä-Kivenlahti -osuuden työtunneleiden louhinta alkoi joulukuussa 2014. Työtunneliurakoiden päättyessä alkaa asemien ja ratatunnelien louhinta jatkuen noin vuoden 2017 loppupuolelle. Matinkylästä Kivenlahteen ulottuvan seitsemän kilometriä pitkän osuuden uudet asemat ovat Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Liikenteelle osuus avataan 2020. Liikenne Matinkylään alkaa 15.8.2016.

Lisätietoja:

Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo, puh. 050 593 3359, olli.isotalo(at)espoo.fi

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi

Skanska Infra Oy, yksikönjohtaja Teuvo Suominen, puh. 040 771 0452, teuvo.suominen(at)skanska.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen. Ruoholahti–Matinkylä -osuuden rakentaminen saadaan pääosin valmiiksi vuoden 2015 loppuun mennessä. Matinkylä–Kivenlahti -osuuden rakentaminen on käynnissä. Osuus valmistuu 2020.