Niittykummun aseman rakennusurakoitsijaksi Lemminkäinen – aseman sähköurakka EMC Talotekniikalle

Lemminkäinen Infra Oy on voittanut Länsimetro Oy:n järjestämän urakkatarjouskilpailun Niittykummun aseman rakennusurakasta. Allekirjoitetun urakan arvo on noin 21 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät heti ja asema on valmis 2015 lopussa.

Niittykummun metroasema sijoittuu Merituulentien ja Haukilahdenkadun välille. Sopimus kattaa asemarakennuksen ja huoltotunnelin rakentamisen.

Torstaina allekirjoitettiin myös sopimus Niittykummun aseman sähköurakasta. Sen voitti EMC Talotekniikka Suomi Oy. Urakan arvo on 2,9 miljoonaa euroa.

Espoon kaupunginvaltuusto päätti lokakuussa 2013, että asemavarauksena ollut Niittykummun asema rakennetaan samassa aikataulussa muiden asemien kanssa.

– Kun Niittykummun aseman rakennusurakka nyt alkaa, on kaikilla asemilla rakentaminen hyvässä vauhdissa. Asemien betonivaluista on tehty yli 22 prosenttia ja metrotunnelien tukimuurielementeistä on asennettu lähes puolet. Työvoimaa työmailla on noin 1 000 ja ennen vuoden loppua työntekijöitä on yli 1 500. Metrohanke on merkittävä työllistäjä, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Lisätietoja

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Tavoitteena on saada rakentaminen päätökseen vuoden 2015 lopulla. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.