Naapurit tutustuivat Myllykallion työtunnelityömaahan

Länsimetron Lauttasaaren ja Koivusaaren työtunnelien urakoitsija, Destian ja tsekkiläisen Metrostavin työyhteenliittymä METRO kutsui lauantaina 23. lokakuuta lähinaapureita tutustumaan Myllykallion työtunnelityömaahan ja kalustoon. Paikalla saapui reilut 50 lähialueen asukasta.

Tilaisuudessa käyttivät puheenvuoron Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, Destian johtaja Jouni Karjalainen, Metrostavin tunnelidivisioonan johtaja Vaclac Soukup ja työmaan tsekkiläinen projektipäällikkö Vaclac Pavlovsky. He korostivat hyvän yhteistyön merkitystä naapuruston kanssa ja toivoivat ymmärrystä töistä aiheutuville häiriöille. – Kun työt etenevät joutuisasti, myös niistä aiheutuva haitta jää lyhytaikaisemmaksi, tiivisti projektipäällikkö Pavlovsky.

Tsekkiläisen urakoitsijan toimesta, tsekkiläiseen ja katoliseen tapaan tilaisuudessa siunattiin myös tunnelipyhimys Barbaran patsas, joka sijoitettiin tunnelin suuaukolle. Siunaamisen toimitti Helsingin roomalaiskatolisen seurakunnan pappi Francisco Garcia. Pyhä Barbara on maan alla työskentelevien ja muiden tunneleissa kulkevien sekä tykkimiesten ja matemaatikkojen suojeluspyhimys. Legendan mukaan Pyhän Barbaran vallassa oli taivaasta iskevä tuli, minkä vuoksi hänet valittiin tykistön ja muiden vaarallisissa ammateissa työskentelevien suojelijaksi.

Myllykallion työtunnelia on louhittu noin 70 metriä

Työtunnelin on määrä valmistua vuodenvaihteessa, jonka jälkeen alkuvuodesta töitä jatketaan ratatunnelin louhinnoilla. Lauttasaaren työtunnelin avolouhinta ostoskeskuksen vieressä on lähes valmis ja Koivusaaren työtunnelin louhinta on alkamassa. Länsimetron louhinnat Lauttasaaressa jatkuvat 2012 saakka.

Katso lisää kuvia tapahtumasta http://bit.ly/pyhabarbara.