Matinkylän metroaseman rakennusurakan voitti Lemminkäinen

Lemminkäinen ja Länsimetro Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen länsimetron Matinkylän aseman rakentamisesta. Työt alkavat elokuussa 2013 ja asema valmistuu lokakuussa 2015. Urakan arvo on noin 41 miljoonaa euroa.

Aseman rakentamisen lisäksi sopimus sisältää huoltotunnelin, kuilun sekä asemalta länteen johtavien kahden noin 700 metrin pituisen rinnakkaisen ratatunnelin rakentamisen. Aluetta käytetään metrojunien yösäilytyspaikkana. Lemminkäinen vastaa myös Suomenlahdentieltä metroasemalle johtavien ajo- ja siltarakenteiden rakentamisesta.

Länsimetron rakentamisen painopiste on siirtymässä louhinnasta tunnelien ja asemien rakentamiseen.

Louhinta on Helsingin puolella jo saatu päätökseen. Espoon puolella louhinnoista on tehty 94 prosenttia. Asemien läheisyydessä tehdään vielä viimeistelylouhintaa, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen toteaa.

Vuoden loppuun mennessä kaikkien asemien rakennusurakat on kilpailutettu ja rakentaminen on vauhdissa koko linjalla.

Metron suunnitteluun ja rakentamiseen on tähän mennessä käytetty noin 1 650 henkilötyövuotta. Kun metro Ruoholahdesta Matinkylään on valmis, töitä on tehty yhteensä yli 4 900 henkilötyövuotta, Kokkinen jatkaa.

Lisätietoja

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen@lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Tavoitteena on käynnistää metroliikenne rakenteilla olevalla osuudella vuoden 2015 lopulla. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa. www.lansimetro.fi