Myllykallion ala-asteen koululaisten taideteos ilahduttaa Lauttasaaressa

Lauttasaaren Myllykallion työmaan aitaan on saatu komea taideteos. Myllykallion ala-asteen oppilaat toteuttivat toukokuussa metroaiheisen maalauksen, jota kannattaa käydä ihailemassa kauempaankin.

Myllykallion ala-asteen oppilas Peppi Kajoluoto kirjoitti aiheesta alla olevan lehtijutun:

Uusi ilme metroseinään

Marraskuussa vuonna 2009 aloitettiin länsimetron rakentaminen Lauttasaaressa. Metro on jatketta Ruoholahdesta Espooseen ja valmistuu vuoden 2015 tienoilla. Lauttasaareen pysäkkejä tulee yksi ja sisäänkäyntejä kaksi.

Metron rakennusurakka ei ole jäänyt huomaamatta koulussamme. Jyrinää on kuulunut lähes päivittäin. Rehtori keksi aprillipilankin aiheesta, kun hän säikäytti koko koulun (varsinkin opettajat) kertoessaan, että päivän aikana tulisi iso räjäytys, ja kaikkien piti suojautua ja mennä pulpettien alle, ettei kenellekään sattuisi mitään. Itsekin uskoin pilan ihan tosissani.

Metro ulottuu siis pian Lauttasaareen, ja myös meidän koulussa sitä odotetaan. Haastattelimme Minna 5C:ltä, joka sanoi, että on ihan jees, kun metro tulee. -Pääsee helpommin pidemmälle, Minna kertoo.

Metron rakennustyömaan seinät olivat tylsän näköiset. Siksi koulussamme päätettiin tehdä asialle jotain. Pari viikkoa sitten innokkaat nelos- ja viitosluokkalaiset maalasivat upean näköisiä ikkunanäkymiä koulun vieressä olevan metrotyömaan oranssiin seinämään. Helatorstaina valmiit maalaukset kiinnitettiin paikoilleen. Kesäisinä päivinä oppilaat saivat maalata kuvia ulkona, ja se oli kuulemma hauskaa. Jokaista luokkaa ohjasti oma luokanopettaja. Maalauksia kannattaa mennä ihailemaan!

Teksti: Peppi Kajoluoto, 6K