Lauttasaaren metrokaava vahvistui

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa Lauttasaaren ja Koivusaaren maanalaisesta asemakaavasta, joka mahdollistaa länsimetron rakentamisen. Asemakaavasta ei tullut määräpäivään mennessä yhtään valitusta. Länsimetron rakennustyöt Lauttasaaressa käynnistyvät kevään aikana.

Lähipäivinä Länsimetro julkaisee hankintailmoituksen (HILMA.fi), jossa pyydetään Lauttasaaren ja Koivusaaren ajotunneleiden louhintaurakoista kiinnostuneita urakoitsijoita ilmoittautumaan. Louhintaurakoiden hankintapäätös tehdään näillä näkymin maaliskuussa ja töihin päästään maalis-huhtikuussa.

Ennen rakentamisen aloittamista Lauttasaaressa järjestetään asukastilaisuus sekä alueen yrittäjille ja toimijoille suunnattu erillinen tilaisuus. Rakentamisen etenemistä voi seurata myös Länsimetron nettisivuilta.

Espoossa metron rakentamisen mahdollistavista kolmesta asemakaavasta on valitettu edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Espoon kaupunginhallitus on kiirehtinyt KHO:n päätöstä.

Länsimetron rakentaminen on aloitettu Ruoholahdesta. Parhaillaan siellä ovat käynnissä nykyisen metron kääntöraiteen suojaustyöt. Louhinnat aloitetaan tammikuussa.

Lisätietoa

Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, puh. 0500 607 754
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen@lansimetro.fi

Länsimetro

Länsimetro Oy on Ruoholahti-Matinkylän metrolinjan tekninen toteuttaja, joka rakennuttaa, omistaa, ylläpitää, huoltaa ja kehittää 13,9 kilometrin pituisen maanalaisen metrolinjan liikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita sen toimintaa palvelevia rakennelmia ja laitteita. Länsimetroon tulee seitsemän uutta asemaa. Länsimetron rakentaminen on Espoon ja Helsingin kaupunkien yhteishanke. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa. www.lansimetro.fi