Louhinta alkaa Ruoholahdessa tällä viikolla

Avolouhinta Ruoholahden metron huoltotunnelin suuaukolla käynnistyy tämän viikon lopulla. Avolouhinnan räjäytysten aikana Länsiväylän ja Salmisaarenkadun liikenne pysäytetään.

Avolouhintavaiheessa räjäytysajat ovat arkisin maanantaista perjantaihin klo 11-13. Räjäytysten ajaksi liikenne pysäytetään Länsiväylällä ja Salmisaarenkadulla 5-10 minuutin ajaksi. Myös jalankulkijat ja pyöräilijät pysäytetään räjäytyksen ajaksi turvallisuussyistä. Räjäytyksistä varoitetaan äänimerkillä, joka on katkonainen ennen räjäytystä ja yhtenäinen räjäytyksen jälkeen.

Ruoholahden huoltotunnelin suuaukko sijaitsee Salmisaarenkadulla Holiday Inn -hotellin ja Länsiväylän välissä. Avolouhinnassa laajennetaan huoltotunnelin suuaukkoa, jotta työkoneet ja louhetta kuljettavat kuorma-autot mahtuvat ajamaan tunneliin. Avolouhintavaihe kestää noin kaksi viikkoa.

Avolouhintaan liittyviä muita töitä kuten porausta ja rusnausta tehdään arkipäivisin klo 7-18. Töitä voidaan tarvittaessa jatkaa kello 22 saakka, mikäli 40 dB:n meluraja ei ylity.

Avolouhinnan jälkeen aloitetaan uuden, noin 300 metrin mittaisen huoltotunnelin louhinta nykymetron pohjoispuolella. Uuden metrolinjan kahta ratatunnelia ryhdytään louhimaan kesän alussa.

Ruoholahdesta louhittavat kalliomassat kuljetetaan Jätkäsaareen. Louhetta ei kuljeteta asuntokatuja pitkin yöaikaan klo 22-7.

Lisätietoa

Tero Palmu, projekti-insinööri, Länsimetro Oy, puh. 046 877 3423
Hannu Ratamäki, projektipäällikkö, Lemminkäinen Infra Oy, puh. 0400 818 215

Länsimetro

Länsimetro Oy on Ruoholahti-Matinkylä metrolinjan tekninen toteuttaja, joka rakennuttaa, omistaa, ylläpitää, huoltaa ja kehittää 13,9 kilometrin pituisen maanalaisen metrolinjan liikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita sen toimintaa palvelevia rakennelmia ja laitteita. Länsimetroon tulee seitsemän uutta asemaa. Länsimetron rakentaminen on Espoon ja Helsingin kaupunkien yhteishanke. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa. www.lansimetro.fi