Länsimetrossa allekirjoitettiin tänään viisi urakkasopimusta

Tänään allekirjoitettiin viisi länsimetron urakkasopimusta. Destia Rail Oy voitti länsimetron ratalinjan päällysrakenneurakan. Urakassa rakennetaan ratakiskot ja ratavaihteet alusrakenteineen täysin valmiiksi. Asennettavat kiskot ja vaihteet toimittaa VR Track Oy. Päällysrakenneurakan arvo on noin 18 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2014. Kiskojan asentaminen alkaa Ruoholahdesta, jossa ne liitetään nykyiseen metrorataan ja kiskoasennus etenee länteen Matinkylään valmistuen vuoden 2015 loppuun mennessä.

Radanrakentamisen käynnistyessä tunnelin liikenneolosuhteet muuttuvat nykyisestä siten, että kumipyöräliikenne väistyy kiskoliikenteen alta pikkuhiljaa työn edistymisen mukaan, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Amplit Oy on voittanut Urheilupuiston aseman sähköurakan kilpailutuksen. Urakan kokonaisarvo on noin 2,7 miljoonaa euroa ja se kattaa kaikki aseman sähkötyöt. Lemminkäinen Talotekniikka Oy voitti Urheilupuiston aseman LVI-urakan. Urakan kokonaisarvo on noin 2,4 miljoonaa euroa ja se kattaa kaikki aseman LVI-työt. Sähkö- ja LVI-urakoiden työt aloitetaan keväällä 2014 suunnittelulla ja niiden arvioidaan valmistuvan vuonna 2015.

Teknoware Oy ja Länsimetro sopivat turvavalaisimien toimittamisesta. Järjestelmä kattaa länsimetron kahdeksan asemaa ja ratatunnelit. Toimitukseen sisältyy noin 10 000 turva- ja poistumistievalaisinta. Urakan arvo on noin 1,3 miljoonaa euroa. Toimitukset alkavat keväällä 2014 ja urakka päättyy vuoden 2015 lopussa.

Nordic LAN&WAN Communication Oy toimittaa länsimetron tiedonsiirron aktiivilaitteet. Kohdennettu verkkotoimitus tarjoaa tiedonsiirtopalveluja teknisille kriittisille järjestelmille kattaen laitetoimituksen testauksineen ja liittämisen olemassa olevaan verkkoon. Urakan kokonaisarvo on noin 900 000 euroa. Työt aloitetaan keväällä 2014 suunnittelulla ja niiden arvioidaan valmistuvan vuonna 2015.

Lisätietoja

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Tavoitteena on saada rakentaminen päätökseen vuoden 2015 lopulla. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.