Länsimetron vastuullisuusohjelma valmistui

Länsimetro Oy on modernin ja aikaa kestävän metroinfran omistaja. Länsimetro omistaa lähes 50% pääkaupunkiseudun metron ratakilometreistä: 21 kilometrin rataosuuden Helsingin Ruoholahdesta Espoon Kivenlahteen,13 metroasemaa, maanalaisen metrovarikon ja tekniset järjestelmät. Länsimetron tehtävä on varmistaa, että sen omistama metroinfra on hyvässä kunnossa ja turvallinen koko sen elinkaaren ajan.

Vastuullisuus on keskeisesti metroinfran omistamisen ytimessä. Länsimetron vastuullisuusohjelma valmistui alkukesästä 2023. Koko konsernia koskeva ohjelma läpi leikkaa Länsimetron toiminnan osa-alueet vastuullisuuden näkökulmasta. Se kokoaa yhteen toiminnassa noudatettavia periaatteita niin metroinfran omistamisen, talouden, rakentamisen kuin yhtiöhallinnon osalta. Ohjelman kokoamisessa on ollut mukana toiminnan eri osa-alueiden edustajia. Vastuullisuusohjelmaa päivitetään säännöllisesti.

– Länsimetrossa vastuullisuus on nivoutunut kiinteäksi osaksi arjen tekemistä. Ohjelman tarkoitus on tehdä näkyväksi ja ymmärtää entistä paremmin, mitä vastuullista teemme jo nyt ja tunnistaa kehityskohteita, jotka ohjaavat tekemistämme ja arkeamme entistäkin vastuullisempaan suuntaan. Lisäksi ohjelman tarkoitus on kannustaa länsimetrolaisia toimimaan vastuullisemmin ja kehittämään uusia vastuullisuustekoja, hallintojohtaja Mari Mannila kertoo.

Verkkosivujen vastuullisuusosiossa on avattu keskeisimpiä Länsimetron tekemistä ohjaavia vastuullisuuden teemoja. Lisäksi viestinnässä tullaan avaamaan esimerkein toimenpiteitä, joita vastuullisuuden kehittämiseksi Länsimetrossa tehdään.

Lisätietoja vastuullisuusohjelmasta
Mari Mannila, hallintojohtaja puh. 040 757 2907, etunimi.sukunimi(at)lansimetro.fi

Viestinnän yhteystiedot
Marianne Partanen, viestintäpäällikkö, puh 043 825 9607, etunimi.sukunimi(at)lansimetro.fi