Länsimetron työt käynnistyvät Otaniemessä ja Keilaniemessä

Länsimetro allekirjoitti tänään sopimukset ajotunnelien louhintaurakoista Otaniemessä, Keilaniemessä ja Karhusaaressa. Otaniemen urakan toteuttaa YIT Rakennus Oy ja Keilaniemen ja Karhusaaren urakan Kalliorakennus-Yhtiöt Oy. Yhteensä urakoiden arvo on runsaat kuusi miljoonaa euroa.

Rakennustyöt Otaniemessä, Keilaniemessä ja Karhusaaressa alkavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Ennen töiden alkamista on tehty paljon valmistelevaa työtä, sillä erityisesti Otaniemessä ja Keilaniemessä sijaitsee paljon herkkiä laitteita ja koneita.

– Olemme kartoittaneet alueen laitekannan ja käyneet vuoropuhelua alueen toimijoiden kanssa. Louhinnan kannalta alue on yksi vaativimmista ja louhinta täytyy tehdä erityisen huolellisesti, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen toteaa.

Työmaa-alueet rakennetaan kesän aikana. Otaniemen työmaa sijoittuu Tekniikantien molemmin puolin. Keilaniemen työmaa tulee Karhusaarentien ja Miestentien väliin ja Karhusaaren työmaa Länsiväylän viereen. Työmaa-alueet aidataan huolellisesti. Kaikki työt tehdään aidatun alueen sisäpuolella. Kevyen liikenteen reitit ohjataan kiertämään työmaa-alueet.

Ennen rakennustöiden alkamista ajotunneleiden läheisyydessä sijaitsevat kiinteistöt katselmoidaan. Katselmukset koko alueella tekee Finnrock Oy, joka tiedottaa katselmuksien tarkasta ajankohdasta. Urakoitsijat huolehtivat tärinävaimennuksista ja tärinämittareiden asentamisesta.

Kolmen ajotunnelin louhintaurakat valmistuvat vuodenvaihteessa. Tämän jälkeen työt jatkuvat välittömästi ratatunnelin ja asemien louhinta-urakoilla. Ratatunnelin louhinta kilpailutetaan syksyn 2010 aikana. Kaikkiaan metrolouhinnat kestävät Otaniemessä alkuvuoteen 2013, Keilaniemessä ja Karhusaaressa syksyyn 2012.

Espoossa Länsimetron työt käynnistyivät kesäkuun alussa Tapiolasta Länsimetron ja Tapiolan keskuspysäköinnin eteläisen ajotunnelin maanrakennusurakalla. Itäisen ajotunnelin urakka Tapionaukiolla alkaa kesän aikana. Espoon kaupunki vastaa molempien maanrakennusurakoiden toteuttamisesta. Tämän jälkeen työt jatkuvat ratatunnelin louhinnoilla.

Lisätietoa

Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, puh. 0500 607 754
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558
matti.kokkinen@lansimetro.fi