Länsimetro ja EMMA tuovat katutaidetta Tapiolaan

Tapiolalaiset seniorit ja SOS-lapsikylän nuoret ovat toteuttaneet taidemuseo EMMAn kanssa 29 metriä pitkän seinämaalauksen Länsimetron työmaa-aitaan Tapiolan Tuuliniittyyn.

Yhteisöllisen taideprojektin tavoitteena oli paitsi elävöittää espoolaista miljöötä taiteella, hälventää ennakkoluuloja eri ikäryhmien välillä sekä muistuttaa siitä, että olemme yhdessä vastuussa omasta lähiympäristöstämme.

Ryhmä on työskennellyt työpajaopas Hans-Peter Schüttin ja museolehtori Veera Jalavan ohjauksessa maaliskuusta saakka museolla, SOS-lapsikylässä sekä Tapiolan palvelutalolla tutustuen toisiinsa, harjoitellen seinämaalaustekniikoita ja työstäen teoksen eri elementtejä. Lopullinen maalaus toteutettiin lateksi- ja spraymaaleilla. Tapettimaisten sabloonakuvioiden päälle on maalattu luonnollista kokoa olevat stencilkuvat (siluetit) tekijöistä. Länsimetro Oy tarjosi maalaukselle vanerisen työmaaseinän sekä tarvikkeet.

– Työmaat aidataan huolellisesti turvallisuussyistä. Olemme tyytyväisiä, kun voimme elävöittää aitoja ja tuoda taidetta Tapiolaan näin myönteisellä tavalla. Toivomme, että maalauksesta on iloa sekä tekijöille että ohikulkijoille, Länsimetron viestintäpäällikkö Hanna Malmivaara sanoo.

Osa senioreista oli jo viime vuonna toteuttamassa EMMA-graffitia Helsingin Suvilahteen. Projekti ottaa kantaa suunnitelmallisen, laillisen katutaiteen puolesta ja uuden seinämaalauksen toivotaan herättävän keskustelua laillisen katutaidepaikan saamiseksi myös Espooseen.

Maalaus on osa laajempaa EMMAn ja SOS-lapsikylän vuoden mittaista Matkalla-projektia, joka jatkuu syksyllä kuvataiteilija Katja Tukiaisen johdolla. Projekti toteutetaan Koneen Säätiön myöntämällä apurahalla.

Seinämaalauksen valmistumista juhlistetaan Tuuliniityssä torstaina 10.6. klo 15. Paikalla joukko uunituoreita katutaiteilijoita sekä tarjoilua. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja

Taidekasvatus- ja palvelupäällikkö Nana Salin, EMMA, puh. (09) 8165 7538
Viestintäpäällikkö Hanna Malmivaara, Länsimetro Oy, puh. 046 877 3392