Länsimetron louhinnat käyntiin Lauttasaaressa

Metron oranssit aidat ovat jo kohonneet Lauttasaarentielle ostoskeskusta vastapäätä, Myllykalliossa koulun viereen ja Koivusaareen. Elokuun puolenvälissä metrotyöt alkavat myös kuulua, kun avolouhinta alkaa Myllykalliossa ja Koivusaaressa.

Avolouhinta kestää Myllykalliossa ja Koivusaaressa työmaalla noin kolmisen viikkoa. Lauttasaaressa sama työvaihe vie hieman pidempään. Tämän jälkeen siirrytään tunnelilouhintaan.

– Avolouhintojen aikaan pysäytämme varmuuden vuoksi liikenteen paukun ajaksi. Erityistä varovaisuutta noudatetaan koulun vieressä Myllykalliossa, lupaa työyhteenliittymä METROn projektijohtaja Sami Korhonen.

Lauttasaaren, Myllykallion ja Koivusaaren ajotunnelien rakentamisesta vastaa Destia Oy:n ja tsekkiläisen Metrostav a.s.:n työyhteenliittymä METRO. Kaikkien näiden kolmen urakan työmaatoimisto sijaitsee Hedengrenin talossa osoitteessa Lauttasaarentie 50.

Liikenteessä kannattaa olla varovainen

Tunnelilouhinnassa vaikutukset normaaliin liikkumiseen vähenevät, kun räjäytykset ammutaan maan alla. Metrotyömaiden lähistöllä kannattaa liikenteessä kuitenkin olla valppaana, sillä louhekuljetukset ja työmaaliikenne täytyy sovittaa tiheään kaupunkiympäristöön.

– Louheenkuljetuksen ajoreitit Jätkäsaareen on valittu niin, että Länsiväylälle päästään mahdollisimman sujuvasti. Sekä Myllykallion että Lauttasaaren ajotunneleiden suuaukoilta ajetaan suoraan Länsiväylän liittymään Lemissaarentielle. Koivusaaresta louhekuormat ajetaan Hanasaaren kautta Jätkäsaareen, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen kertoo.

Pyöräilijöitä ja jalankulkijoita pyydetään noudattamaan ohjattuja ajoreittejä

Taivaanvuohenkuja terveyskeskuksen vieressä on suljettu kaukolämpö- ja sähkölinjojen siirtojen takia. Työt jatkuvat Länsimetron maanrakennustöillä tämän jälkeen ja jatkuvat vuoden loppuun. Samoin Myllykallion kohdalla liikennevalot ja suojatie on siirretty turvallisempaan kohtaan ja sekä pyörätie että jalkakäytävä on ohjattu toiselle puolelle katua. Koivusaaren kohdalla pyöräilijöitä suositellaan käyttämään Länsiväylän pohjoispuolella sijaitsevaa pyörätietä.

Ennen louhintoja ajotunneleiden läheisyydessä sijaitsevat kiinteistöt on katselmoitu. Katselmukset Lauttasaaren ja Koivusaaren alueella on tehnyt Kalliotekniikka Consulting Oy. Seuraavaksi katselmoinnit tehdään ratatunnelin läheisyyteen sijoittuvissa kiinteistöissä.

Louhinnat jatkuvat vuoteen 2012

Kolmen ajotunnelin louhintaurakat valmistuvat vuoden 2011 alkupuolella, jonka jälkeen työt jatkuvat välittömästi ratatunnelin ja asemien louhinta-urakoilla. Lauttasaaren ratatunnelin louhintaurakka kilpailutetaan kuluvan syksyn aikana. Kaikkiaan metrolouhinnat kestävät Lauttasaaressa ja Koivusaaressa vuoteen 2012.

Louhintojen etenemistä Lauttasaaressa voi seurata Länsimetron nettisivuilla www.lansimetro.fi kohdassa Töiden seuranta. Urakoitsija merkitsee päivittäin louhitun matkan seurantapalveluun.

Lisätietoa

Työyhteenliittymä METROn projektijohtaja Sami Korhonen, puh. 040 519 5926.
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen@lansimetro.fi