Länsimetron työt alkoivat Espoossa

Työmaan ensimmäisen lapionisku lyötiin maahan yhteistuumin seitsenvartisella lapiolla. Lapion varressa olivat Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, Tapiolan kehittämisprojektin johtaja Antti Mäkinen, teknisen toimen johtaja Olavi Louko, Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Mäkelä, Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen, Tapiola-yhtiöiden yhtiöryhmän johtaja Jari Saine ja kaupungininsinööri Martti Tieaho.

Länsimetron rakentaminen ja Tapiolan keskuksen uudistaminen alkoi tänään Espoossa

Rakentaminen käynnistyy eteläisen ajotunnelin maanrakennusurakalla Tapiolan liikekeskuksen tuntumassa. Espoon kaupungille urakan toteuttaa Peab Infra Oy. Kesän lopulla aloitetaan Tapionaukiolla itäisen ajotunnelin maanrakennustyöt. Ajotunnelit valmistuvat ensi vuoden keväällä, jonka jälkeen töitä jatketaan Tapiolassa Länsimetron louhintaurakoilla.

Metron myötä Tapiolasta tulee entistä keskeisempi ja halutumpi asuinalue ja liikekeskittymä, jossa on kaikki palvelut lähellä ja erinomaiset joukkoliikenneyhteydet joka puolelle pääkaupunkiseutua.

”Kaikki uudet metroasemat sekä asukkaat että yritykset niiden ympäristössä tulevat hyötymään länsimetron imusta. Tiedän, että moni espoolainen jo odottaa metroa. Uskon myös, että tulevat sukupolvet kiittävät tästä viisaasta ratkaisusta”, Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko sanoi tervetuliaispuheessaan.

” Espoo rakentuu viidestä aluekeskuksesta. Tulevaisuudessa kaksi niistä, Leppävaara ja Espoon keskus tukeutuvat kaupunkirataan, ja Tapiola, Matinkylä-Olari ja Espoonlahti länsimetroon. Kaikki aluekeskukset ovat kestävän kehityksen mukaisesti raideliikenteen piirissä. On välttämätöntä, että Länsimetron rakentaminen jatkuu viivytyksettä Espoonlahteen ja Kivenlahteen”, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Mäkelä painotti juhlapuheessaan (lue Mäkelän puhe).

Työt käynnistyvät monessa kohtaa Espoossa

Tapiolan lisäksi työt lähtevät vauhdilla liikkeelle myös muualla Espoossa kesän aikana. Heinäkuussa alkavat Karhusaaren, Keilaniemen ja Otaniemen ajotunneleiden louhintaurakat. Länsimetron työt käynnistävät myös Tapiolan kehittämisen. Seuraavien vuosien aikana Tapiola tulee olemaan voimakkaan uudistamisen kohteena ja se myös näkyy täällä asuvien ja asioivien arjessa. Lukuisista rakennustöistä huolimatta liikkuminen Tapiolassa yritetään tehdä niin joustavaksi ja turvalliseksi kuin mahdollista.

Länsimetron valmistuminen on aikataulutettu niin, että metroliikenne alkaa vuoden 2015 lopulla. Valituksista johtuneiden viiveiden arvioidaan nostavan kustannuksia noin 10 prosenttia.

Länsimetron ja Tapiolan rakentamisen aloittamisjuhla järjestettiin eteläisen ajotunnelin työmaa-alueella, joka sijaitsee Merituulentien ja Etelätuulentien tuntumassa. Musiikista vastasi Tapiolan musiikkilukio, joka esitti tilaisuudessa kappaleen Operator.

Lisätietoa

Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, puh. 0500 607 754, olavi.louko@espoo.fi
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen@lansimetro.fi
Tapiolan kehittämisprojektin johtaja Antti Mäkinen, puh. 050 593 1339, antti.o.makinen@espoo.fi

Länsimetro

Länsimetro Oy on Ruoholahti-Matinkylä metrolinjan tekninen toteuttaja, joka rakennuttaa, omistaa, ylläpitää, huoltaa ja kehittää 13,9 kilometrin pituisen maanalaisen metrolinjan liikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita sen toimintaa palvelevia rakennelmia ja laitteita. Länsimetroon tulee seitsemän uutta asemaa. Länsimetron rakentaminen on Espoon ja Helsingin kaupunkien yhteishanke. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa. www.lansimetro.fi