Länsimetro valmistuu loppuvuodesta 2015

Länsimetro avataan liikenteelle vuoden 2015 lopulla. Aikataulun lykkääntymiseen vaikuttavat Espoossa rakentamisen aloittamista viivyttäneet kaavavalitukset ja kevään aikana täsmentyneet rakentamisen tekniset reunaehdot.

Länsimetron rakentamisen aikataulua on tarkasteltu tämän kevään aikana useissa työryhmissä. Tavoitteena on ollut laatia mahdollisimman realistinen ja toteuttavissa oleva aikataulu.

– Haluamme varata riittävästi aikaa niin automaattijunien kuin muidenkin järjestelmien testaamiseen. Louhintatyöt saadaan päätökseen pääosin vuoden 2012 lopulla. Tämän jälkeen alkaa louhittujen tunneleiden ja asemien varustaminen, kertoo toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Länsimetron valmistumista odotetaan myös tulevien metroasemien ympäristössä. Metroliikenteen avaamisella on suuri merkitys asemien lähiseutujen investointipäätöksiin.

– Aikataulun pitää olla tiukka mutta toteuttamiskelpoinen. Tässä aikataulussa metro pystytään rakentamaan ja testaamaan luotettavasti ja tähän me tällä hetkellä voimme sitoutua, Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko sanoo.

Otaniemen, Keilaniemen ja Karhusaaren ajotunnelien louhintaurakat käynnistyvät heinäkuussa

Länsimetron hallitus päätti myös Otaniemen, Keilaniemen ja Karhusaaren ajotunneleiden louhintaurakoitsijavalinnoista. Otaniemen ajotunnelin urakan toteuttaa YIT Rakennus Oy ja Keilaniemen ja Karhusaaren ajotunnelien louhintaurakan Kalliorakennus-Yhtiöt Oy. Yhteensä näiden kolmen urakan arvo on runsas 6 miljoonaa euroa.

Määräaikaan mennessä tarjouspyyntöön vastasivat kaikki kahdeksan toimijaa, jotka olivat läpäisseet ensimmäisen tarjousvaiheen. Mukana oli myös ulkomaisia toimijoita sekä Tsekin tasavallasta että Ruotsista. Tavoitteena on sopimusten allekirjoittaminen kesä-heinäkuun vaihteessa. Työt Otaniemessä, Keilaniemessä ja Karhusaaressa käynnistyvät heinäkuussa. Ennen louhintojen aloittamista kaikki alueen kiinteistöt katselmoidaan. Infotilaisuus alueen asukkaille ja toimijoille järjestetään tiistaina 15.6. klo 18.00 GTK:lla.

Espoossa Länsimetron työt käynnistyvät ensimmäiseksi Tapiolasta, jossa Länsimetron ja Tapiolan keskuspysäköinnin ajotunnelin maankaivu-urakka alkaa Merituulentien ja Etelätuulentien tuntumassa, entisen koirapuiston kohdalla kesäkuun alussa. Työmaan valmistelut ovat jo käynnissä. Espoon kaupunki vastaa maankaivu-urakan toteuttamisesta. Espoon töiden alkamista juhlistetaan työmaalla 1.6.

Lisätietoa

Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, puh. 0500 607 754
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558
matti.kokkinen@lansimetro.fi

Länsimetro

Länsimetro Oy on Ruoholahti-Matinkylä metrolinjan tekninen toteuttaja, joka rakennuttaa, omistaa, ylläpitää, huoltaa ja kehittää 13,9 kilometrin pituisen maanalaisen metrolinjan liikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita sen toimintaa palvelevia rakennelmia ja laitteita. Länsimetroon tulee seitsemän uutta asemaa. Länsimetron rakentaminen on Espoon ja Helsingin kaupunkien yhteishanke. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa. www.lansimetro.fi