Koskimelojana tunneleissa

Jos harrastaa koskimelontaa, voi sateinen talvi tehdä mahdolliseksi jopa työn ja harrastuksen yhdistämisen.  Ratalinjan Kivenlahden puoleisessa päässä oli pumppaamossa viime perjantaina runsaasti vettä, jopa niin paljon, että Länsimetrossa suunnittelupäällikkönä työskentelevä Aarne Miettinen pystyi yhdistämään työn ja huvin. Aarne harrastaa koskimelontaa sekä huvin vuoksi, että kilpatasolla ja usein töiden jälkeen tie vie melomaan.  

”Viime viikolla kuulin valvojilta, että ratalinjan viimeisessä pumppaamossa olisi normaalia enemmän vettä ja kun melontakalusto sattui olemaan mukana iltaa varten, niin ajateltiin käydä työkaverin kanssa kuvaamassa pieni perjantaipäivän kevennys”, Aarne kertoo.  

Kyseiseen pumppaamoaltaaseen, jossa Aarne kävi melomista kokeilemassa, kerätään tunnelin vuotovesiä. Kallion sisällä liikkuu aina vettä. Vesi johdetaan salaojien kautta hallitusti pumppaamoihin ja sieltä edelleen hulevesijärjestelmään.  Ratalinjan syvimmistä kohdista pumppaamoja löytyy kakkovaiheella Matinkylä-Kivenlahti-osuudelta yhteensä 6 kappaletta.  

Normaalisti pumput poistavat veden sitä mukaa, kun sitä pumppaamoon virta, mutta runsaampia vuotoajankohtia ja häiriötilanteita varten pumppaamoilla on useiden satojen kuutioiden varoaltaat.  

”Länsimetron pumppaamossa mahtui jotenkuten melomaan, ainakin tällaisella ketterämmällä kajakilla.”  

 

Kuvaaja Juha Tapper 

Lue lisää tunnelien salaojista.