Finnoon uusi rakennuttajapäällikkö: ”Innolla mukaan ainutlaatuiseen hankkeeseen”

Finnoon aseman rakennuttajapäällikkönä on aloittanut 11.2.2019 rakennusinsinööri Mika Malkki.

Rakennuttajapäällikkönä Malkin tärkein tavoite on huolehtia siitä, että Finnoon asema rakennetaan kustannus-, aika- ja laatutavoitteiden mukaisesti.

”Työ on alkanut ensimmäisellä viikolla vauhdikkaasti perehdytyksellä itse hankkeeseen, ja työmaahankin pääsen tutustumaan jo ensi päivinä”, Malkki sanoo.

Aiemmassa työssään Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialalla Malkki pääsi tutustumaan Lauttasaaren asemaan sen rakennusvaiheessa. Nyt hän saa itse olla vastuussa yhden uuden metroaseman rakennuttamisesta.

”Kun tuli mahdollisuus tulla mukaan projektiin, kiinnostus heräsi nopeasti. Tämä on aivan ainutlaatuinen hanke ja uusi tarjoaa uusia haasteita minulle”, Malkki sanoo.

Malkilla on pitkä kokemus kunta-alalta: hän on työskennellyt rakennuttamisen ja työnjohdon tehtävissä laajasti Helsingin ja Varkauden kaupungeilla ja Vihdin kunnassa. Helsingissä viimeisimpiä Malkin luotsaamia projekteja olivat Metropolia-ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksen, Alppilan lukion ja Kalasataman koulun laajennuksen rakennuttaminen.

”Aseman rakennuttamisessa on paljon samaa kuin aiemmissa hankkeissa, joissa olen ollut mukana. Tietysti teknisiä järjestelmiä on metrossa enemmän, mutta odotan innolla uuden oppimista”, Malkki sanoo.

”Big room – työskentely on vakuuttanut minut toimivuudellaan heti alusta alkaen. Etenkin tilannehuone, jossa seurataan projektin etenemistä ja kustannuksia, on selvästi ainutlaatuinen toimintamalli”, Malkki lisää.