Nya byggchefen i Finno: ”Spännande att få jobba med ett så unikt projekt”

Byggnadsingenjör Mika Malkki började som byggchef för Finno station 11.2.2019.

Malkkis viktigaste uppdrag som byggchef är att säkerställa att stationsbygget i Finno uppnår projektets kostnads-, tids- och kvalitetsmässiga mål.

”Arbetet har inletts med en inskolning i själva projektet under min första vecka och jag kommer också att åka ut till byggplatsen under de närmaste dagarna”, säger Malkki.

I sitt tidigare jobb på Helsingfors stads stadsmiljösektor fick Malkki besöka Drumsö station då den var under uppbyggnad. Nu är han själv ansvarig för byggandet av en av de nya metrostationerna.

”Jag blev genast intresserad när jag hörde talas om möjligheten att arbeta med projektet. Det är verkligen ett enastående projekt som bjuder på helt nya utmaningar”, säger Malkki.

Malkki har lång erfarenhet på kommunområdet: han har arbetat med byggprojekt och arbetsledning på Helsingfors stad, Varkaus stad och Vichtis kommun. Hans senaste projekt för Helsingfors stad var yrkeshögskolan Metropolias campus i Kvarnbäcken, Alppilan lukio och utbyggnaden av Kalasataman koulu.

”Ett stationsbygge har mycket gemensamt med projekten jag arbetat med tidigare. Det finns förstås mycket mer tekniska system i metron, men jag ser fram emot att få lära mig om dem”, säger Malkki.

”Big Room-konceptet har övertygat mig från första början. Ett situationsrum där man följer projektets fortskridande och kostnader är ett unikt sätt att arbeta”, tillägger Malkki.