EIB ja NIB länsimetron rahoittajiksi

Kuvassa: Matti Kokkinen, Maarit Vierunen, Olavi Louko, Lars Selenius, Eva Srejber, Johnny Åkerholm, Jukka Mäkelä, Jussi Pajunen ja Tapio Korhonen.

Euroopan Investointipankki (EIB), Pohjoismaiden Investointipankki (NIB), Espoon ja Helsingin kaupungit sekä Länsimetro Oy allekirjoittivat tänään puitesopimukset länsimetron rakentamisen rahoittamisesta. EIB on varautunut lainaamaan Länsimetro Oy:lle yhteensä 450 miljoonan euroa ja NIB 120 miljoonan euroa. Lainan
takaisinmaksuaika on 30 vuotta.

Sopimukset varmistavat länsimetron rahoituksen. Valtio on sitoutunut osallistumaan 30 prosentilla hankkeen suunnittelu- ja rakennuskustannuksiin.

”Hankkeen kannalta on tärkeää, että rahoitus on turvattu näin merkittävien kansainvälisten institutionaalisten rahoittajien kautta. Lainaa nostetaan puolivuosittain ja kukin nostoerä kilpailutetaan vielä erikseen rahoittajien kesken”, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen toteaa.

Länsimetro on Helsingin ja Espoon kaupunkien yhteishanke, jonka avulla Etelä-Espoo kytketään seudulliseen raideliikennejärjestelmään. Länsimetro kuljettaa arvion mukaan yli 100 000 matkustajaa vuorokaudessa. Sen myös uskotaan leikkaavan yksityisautoilun kasvua Länsiväylällä. Länsimetron on määrä valmistua vuoden 2015 lopussa.

Lisätietoa

Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen@lansimetro.fi
EIB – Pär Isaksson, puh. 352 621 345 895, p.isaksson@eib.org
NIB – Jukka Ahonen, viestintäjohtaja, puh. 010 618 0295, jukka.ahonen@nib.int