Espoonlahden metroaseman ja ratatunnelien louhintatyöt alkavat

Espoonlahden metroaseman ja ratatunnelien louhintaurakka on alkamassa. Aseman ja ratatunnelien louhintaurakoitsijana toimii Destia Oy:n ja tsekkiläisen Metrostav a.s:n perustama työyhteenliittymä. Työyhteenliittymä on louhinut aiemmin länsimetron Ruoholahti–Matinkylä-osuudella Lauttasaaren ja Koivusaaren työtunnelit sekä ratatunneliosuuden Karhusaaren kohdalla.

Työt alkavat huhtikuun aikana. Urakassa louhitaan Espoonlahden metroasema ja 1 470 metriä rinnakkaista ratatunnelia, kaksi poistumistiekuilua sekä nykyisen kauppakeskuksen alueelle sijoittuvat aseman kuilut.

Urakassa tullaan purkamaan osa kauppakeskus Lippulaivan maanalaisesta pysäköintihallista. Ennen purkutöitä tullaan myös pysäköintilaitoksen autojen pesupaikka siirtämään uudelle paikalle. Tämän lisäksi muutostöitä tehdään ostoskeskuksen läntisellä piha-alueella kauppakeskuksen tavarahuollon tarpeiden mukaisesti.

Ympäristökeskuksen määrittämät työajat kohteessa ovat:
Maanrakennustyöt ja avolouhinta
• ma-pe 7-18 (jos sisätiloissa töistä ei aiheudu häiriöitä myös 18-22, la 9-18)
Tunnelilouhinta (injektointiporaus, poraus, rusnaus)
• ma-pe 7-18 (jos sisätiloissa töistä ei aiheudu häiriöitä myös 18-7 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä)
Räjäytykset tunnelissa
• ma-pe 7-22 ja la 9-18
Louheen lastaus tunnelissa ja kuljetus
• ma-pe 7-22 sekä viikonloppuisin 9-22 (jos sisätiloissa töistä ei aiheudu häiriötä myös ma-pe 22-7 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä)

Louhinta jatkuu arviolta vuoden 2018 alkuun. Länsimetron www-sivuilla on Seurantapalvelu, josta on nähtävissä ratalinjaus sekä asemien ja hätäpoistumiskuilujen sijainti. Palvelusta voi seurata myös louhinnan etenemistä.

Asukasinfo 25.4.2016

Storängens skolan auditoriossa (Espoonlahdentie 10) järjestetään asukastilaisuus 25.4. klo 18, jossa kerrotaan hankkeesta, työmaajärjestelyistä ja louhinnasta.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja:
Työmaan päivystävä puhelin, Destia Oy, puh. 040 637 5377
Projektijohtaja Esa Juhantila, esa.juhantila(at)destia.fi
Länsimetron palautepuhelin, ma-pe klo 9-15, puh. 050 377 3700