Ykkös- ja kakkosvaiheen tunnelit yhdistyivät – tunneli puhkaistu Matinkylän ja Finnoon välillä

Länsimetron ykkös- ja kakkosvaiheen tunnelit yhdistyivät ensimmäisen kerran keskiviikkona 29.11., kun valmiin Matinkylän ratatunnelin ja louhintavaiheessa olevan Finnoon välille puhkaistiin yhteys eteläisessä ratatunnelissa. Pohjoinen ratatunneli yhdistetään viikolla 49.

Länsimetron urakoissa kunkin työmaan tunneleita louhitaan samanaikaisesti, ja lopulta tunnelit yhdistyvät urakkarajalla. Matinkylä-Finnoo -osuuden tunnelien välillä oli keskimäärin 3 metriä kiveä, joka poistettiin puhkaisussa.

Puhkaisu toteutettiin niin, ettei siitä aiheutunut haittaa käynnissä olevalle metroliikenteelle. Tunnelien puhkaisu tehtiin kaukana asemasta, noin 500 metrin etäisyydellä. Räjäytyksen voimakkuutta vähensivät myös paineseinä ja louhepenkka.

Matinkylä-Finnoo-välin jälkeen puhkaisematta on enää Espoonlahden ja Kivenlahden välinen tunneliosuus, joka puhkaistaan arviolta joulukuun puolivälissä.

Yhteensä louhinnoista on tällä hetkellä tehty länsimetron Matinkylä-Kivenlahti – osuudella 93,4 prosenttia. Kakkosvaiheelle rakentuu viisi uutta metroasemaa Matinkylästä länteen: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Lisäksi Sammalvuoreen rakennetaan maanalainen metrovarikko.

Lisätietoja: Länsimetron palautepuhelin (ma–pe klo 9-15): 050 377 3700