Vossloh toimittaa Länsimetron kakkosvaiheelle vaihteet ja raideristeykset

Vossloh Cogifer Finland Oy on voittanut kilpailutuksen Matinkylä-Kivenlahti-osuuden vaihteiden ja raideristeysten toimittamisesta. Vaihteita ja vaihderisteyksiä on osuudella yhteensä 43. Urakan arvo on 2,2 miljoonaa euroa.

Sopimus kattaa kakkosvaiheen vaihteiden ja raideristeysten valmistuksen sekä vaihteiden varaosat. Vaihteet asennetaan asemien läheisyydessä oleville raiteenvaihtopaikoille sekä Sammalvuoren varikolle. Vaihteet ovat betonipölkytettyjä ja niiden kokoonpano tapahtuu Vossloh Cogifer Finland Oy:n Kaipiaisten yksikössä.

– Länsimetro koostuu 52:sta eri järjestelmästä. Sivu-urakoita kakkosvaiheella on yhteensä 24. Näin isossa kokonaisuudessa on tärkeää, että jokaisella toimijalla on oman alansa kokemus ja osaaminen. Vossloh toimitti myös Ruoholahti-Matinkylä-osuuden vaihteet ja raideristeykset, kertoo tekninen johtaja Raimo Kaunismäki Länsimetro Oy:stä.

Toimitukset ja asennukset alkavat toukokuussa 2020 ja jatkuvat vuoteen 2021.

– Länsimetron vaihdetoimitus on yhtiöllemme erittäin merkittävä kokonaisuus. Olemme Suomen valtion rataverkon merkittävin vaihdetoimittaja ja tämän tyyppinen metroverkon urakka on osoitus siitä, että teknologiaamme ja osaamiseemme luotetaan laajasti, toteaa toimitusjohtaja Pekka Rautanen Vossloh Cofiger Oy:stä.

Länsimetron kakkosvaiheen arvioitu valmistumisaika on 2023. Louhintavaihe päättyi 2018 ja se alitti budjetin 14 miljoonalla. Ratalinjalla ja viidellä asemalla on siirrytty louhinnasta rakentamisvaiheeseen, joka etenee suunnitelman mukaan. Sammalvuoren varikolla ovat jo käynnissä talotekniikkatyöt.
Vuoteen 2022 asti asemilla ja ratalinjalla rakennetaan, ja sen jälkeen siirrytään käyttöönottovaiheeseen, johon kuuluvat urakoiden vastaanotot, laaja testausvaihe sekä viranomaishyväksynnät. Länsimetron osalta metro on valmis, kun se luovutetaan operaattorin käyttöön liikenteen aloittamisen valmisteluja varten.

Lisätietoja:
Länsimetro Oy, tekninen johtaja Raimo Kaunismäki, raimo.kaunismaki(at)lansimetro.fi puh. 050 390 6670

Vossloh Cogifer Finland Oy, toimitusjohtaja Pekka Rautanen, pekka.rautanen(at)vossloh.com puh. 040 863 0766