Urakkasopimuksia allekirjoitettu

Länsimetron alumiinivirtakiskojen, palorullaovien, runkoeristysmateriaalien ja LVI-säätölaitteiden urakkasopimukset allekirjoitettiin 5.6. Alumiinivirtakiskoratkaisun toimittaa SPL Powerlines Sverige AB. Kokonaisurakkahinta on 7,3 miljoonaa euroa. Toimitus sisältää metrolinjan virransyötön virtakiskoratkaisun sisältäen alumiinisen teräspäällysteisen virtakiskon kannattimineen, suojakouruineen sekä kaapelointeineen valmiiksi asennettuna.

Palorullaovet toimittaa Mesvac Oy. Urakan arvo on 2,2 miljoonaa euroa. Toimitus sisältää kaikkien asemien sekä metrolinjan noin 50 palorullaovea paikoilleen asennettuna.

Runkomelueristysmateriaalien 1. luokan eli yleisimmän eristysmateriaalin toimittajaksi valittiin Sealed Air Oy. Urakan arvo on 2,2 miljoonaa euroa. Kauppaan kuuluu noin 90 000 neliömetriä eristysmateriaalia, joka asennetaan metroradan alapuolelle ehkäisemään mahdollisen tärinän tai runkomelun siirtymistä kallioon ja sitä kautta lähiympäristöön.

YIT Kiinteistötekniikka Oy voitti noin 1,2 miljoonan euron LVI-säätölaiteurakan. Urakkaan sisältyy asemien ja koko metrolinjan LVI-automatiikkajärjestelmä sisältäen säätö- ja toimilaitteet, valvomotoiminnot ja liitynnän muihin järjestelmiin.

Länsimetron metrotunneleista on louhittu 89 prosenttia eli lähes 25 kilometriä.

– Tunnelilouhinnat päättyvät syksyllä 2013. Rakennusurakat ja tunnelien varustaminen on jo käynnistynyt Ruoholahti-Keilaniemi välillä, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Lisätietoja

Matti Kokkinen, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 050 347 1558
Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.