Tammikuun kuukausi-infon materiaalit luettavissa

Tammikuun avoin kuukausi-info pidettiin 22.1. Tapiolan konttorilla. Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen esitteli hankkeen edistymistä. Juha Salmelainen Rockplan Oy:stä kertoi, miten tunnelia tehdään. Juha kertoi myös, miten etenee raiteenvaihtohallin louhinta. Mäntyviidassa Tapiolassa on parhaillaan tällainen työvaihe käynnissä. Mäntyviidassa on aloitettu myös kuilun rakentaminen.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Kuilun keskellä sijaitsee palo-osastoitu poistumistieporras. Pystykuiluja on yhteensä 15. Pystykuilut on sijoitettu maan päällä yleisille katu- tai puistoalueille. Kuilurakennukset suunnitellaan sopimaan sijoituspaikkaansa muodoltaan, rakenteeltaan ja julkisivumateriaaliltaan. Kuilutyömaat aidataan ja suojataan huolellisesti rakennusvaiheessa.

Jokainen kuilurakennus tulee olemaan sekä muodoltaan, rakenteeltaan että julkisivumateriaaliltaan sijoituspaikkansa asettamien olosuhteiden ja ympäristövaatimusten mukaisesti suunniteltu ja ne sovitetaan mahdollisimman hyvin ympäröivään maastoon.

Kaikille avoimia infotilaisuuksia järjestetään kerran kuukaudessa.

Tilaisuuden esitykset
Kevään infojen ajankohdat