Taidematka metrolla Kaitaalle

Jokaisella uudella Matinkylä-Kivenlahti-osuuden metroasemalla eli Finnoossa, Kaitaalla, Soukassa, Espoonlahdessa ja Kivenlahdessa on taidetta osana aseman arkkitehtuuria. Uusien asemien lisäksi asemataidetta on Niittykummun, Tapiolan ja Keilaniemen metroasemilla. Oletko jo käynyt katsomassa teokset?  Jokainen Länsimetron asema on myös suomalaisen arkkitehtuurin taidonnäyte, joten asemien arkkitehtuurisiin yksityiskohtia kannattaa käydä myös ihailemassa.

Asemataidejuttusarja nostaa esiin asemien taideteokset lännestä itään. Nyt käydään tutustumassa Kaitaan metroaseman ”Juurtumiseen”

Kaitaalla on Antti Tantun ”Juurtuminen”

Kaitaan aseman asemalaiturilla matkustajat ottaa vastaan Antti Tantun teos ”Juurtuminen”.

Teoksen sijainti: Kaitaan metroaseman asemalaituri
Teoksen tekniikka: graafinen teos
Taiteilija: Antti Tanttu
Teos matkustajien nähtävissä metroliikenteen alkaessa 3.12.2022.

https://www.anttitanttu.fi/

Kaitaan metroaseman taideteos on graafisesti tyylitelty juurien verkosto, joka kulkee lähes koko laiturialueen mitalla. Teos on toteutettu laituriseiniin laserilla leikatusta 5 mm alumiinilevystä. Aukoista näkyvä violetti takalevy muodostaa juurien verkoston.

Teoksen nimi ”Juurtuminen” viittaa paikoilleen asettumiseen ja asuinympäristön muuttumiseen tutuksi. Juurtuminen ei tapahdu hetkessä; tarvitaan aikaa, elämäntapahtumia ja kanssaihmisiä.