Strabag rakentaa länsimetron metrotunnelin välille Keilaniemi-Urheilupuisto

Strabag Oy voitti länsimetron Keilaniemi-Urheilupuisto tunneliosuuden rakennusurakan. Sopimus allekirjoitettiin tänään. Urakan arvo on 15,5 miljoonaa euroa. Urakkaan kuuluu noin neljän kilometrin pituisen metrotunnelin rakennustekniset työt sekä viiden pystykuilun rakennustyöt maanpäällisine rakennuksineen.

Strabag aloittaa rakentamisen sitä mukaa kun louhintaurakoita saadaan alueella päätökseen. Länsimetron metrotunneleista on louhittu jo 92 prosenttia eli 25,5 kilometriä.

– Louhintatyöt ovat loppusuoralla. Metrotunneleita louhitaan vielä Tapiolassa, Tontunmäessä sekä Niittykummun ja Matinkylän välillä. Tunnelien varustelunurakoista on nyt kolme neljästä kilpailutettuna ja kun louhinnat vuoden lopulla saadaan päätökseen on rakentaminen käynnissä jo lähes koko linjalla, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Asemien urakoista on kilpailuttamatta enää Koivusaari, Urheilupuisto ja Niittykumpu ja tunnelin varustelusta Urheilupuiston ja Matinkylän välinen osuus. Tämän vuoden loppuun mennessä on kaikilla urakoitsijat töissä kaikilla asemilla ja ratalinjaosuuksilla .

Lisätietoja

Matti Kokkinen, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 050 347 1558

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.