Ohikulkijoita tervehtii Matinkylässä suuri lokki – kesäkuussa valmistuu graffititeos työtunnelin rakennukseen

Kulkiessaan Suomenlahdentietä Matinkylässä ohikulkija törmää Ison Omenan takana suureen lokkiin. Koko seinän peittävä lintu erottuu selvästi maisemasta; se on maalattu länsimetron työtunnelin rakennukseen.

Lokkia viimeistelee spray-pullo kädessään taiteilija Emilio Mäkipää. Hän toteuttaa kesäkuussa länsimetron tilauksesta mittavan graffitiprojektin; lokin lisäksi toisella seinustalla nähdään merenalaista maailmaa ja kolmannella metsän asukkeja. Varsinainen sisäänkäynti maalataan neutraalimmin beigen, oranssin ja punaisen sävyin.

”Kyselin etukäteen Facebookin Puskaradio Espoo – ryhmässä ja Ison Omenan lähistöllä liikkuvilta, millaisia eläimiä he haluaisivat katsella. Samoja toiveita tuli netissä ja kasvokkain; asukkaat toivoivat etenkin rantanäkymää, joutsenia ja lokkeja”, Mäkipää kertoo.

Merenrannan lisäksi rakennuksen toisella puolella, kävelytien vierellä, ohikulkijoita katselevat ketut ja punarinta. Punarinta oli sekin asukkaiden nimenomainen toive.

Maalausprojekti on jo pitkällä – takana on viisi maalauspäivää, ja valmiiseen lopputulokseen tarvitaan vielä pari lisää. Jäljellä on taustamaalauksen viimeistelyä ja yksityiskohtien lisäämistä joukkoon.

”Lisään vielä vähän graafista tyyliä reunoille, se sulautuu sitten pikkuhiljaa utuisempiin kuviin”, Mäkipää sanoo.

Maalaukset on tehty kestämään aikaa, graffiti kestää tarvittaessa paikoillaan viisikin vuotta. Kestävyys tulee tarpeeseen, koska koko työtunnelin sisäänkäynti tulee jäämään myöhemmin alueelle rakennettavan rakentamisen alle ja keskelle – alueelle rakennetaan jatkossa mm. koulu ja uimahalli.

Lisätietoja: Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-15): 050 377 3700

Kuvassa taiteilija Emilio Mäkipää Suomenlahdentielle näkyvän lokki-maalauksen äärellä.

Lisää kuvia Länsimetron Flickr-tilillä.