Niittykummun urakan sopimus allekirjoitettiin

Niittykummun louhintaurakan voitti YIT Rakennus Oy. Sopimus allekirjoitettiin metrokonttorilla 23.9. Urakkaan kuuluu aseman, ajotunnelin, metro- ja yhdystunnelien ja kahden kuilun louhinta. Urakassa louhitaan kaksi noin 1,5 kilometriä pitkää metrotunnelia. Urakan arvo on 21,6 miljoonaa euroa.

Niittykummussa on tällä hetkellä varaus tulevaa metroasemaa varten. Alueen kehittämiseen tähtäävä asemakaavatyö on käynnissä. Nyt päätetyssä urakassa varaudutaan alueen tulevaan kehitykseen ja tavoitteena on, että Niittykummun asema saadaan liikenteelle samassa aikataulussa muiden asemien kanssa, Matti Kokkinen toteaa.

Rakennustöiden vaiheista kerrotaan Niittykummun ja Tontunmäen asukkaille asukasinfossa Niittykummun koulun liikuntasalissa, Niittyportti 3, maanantaina 26.9. klo 18.00.

Länsimetron louhintaurakoista on sovittu 92 prosenttia ja ratatunneleista on louhittu jo 14 prosenttia. Tunnelilouhinnat valmistuvat vuonna 2013. Ensimmäiset asemaurakat käynnistyvät jo vuoden 2012 puolella. Tämän jälkeen on vuorossa rataurakka ja automaattimetron asennus ja testaus. Länsimetro valmistuu vuoden 2015 lopulla.

Niittykummun louhintaurakan sopimuksen allekirjoittivat Ari Bergström ja Jouni Forsman YIT Rakennus Oy:stä, Espoon teknisen toimen johtaja Olavi Louko sekä Matti Kokkinen Länsimetro Oy:stä.

Lisätietoja

Länsimetro Oy toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558