Niittykummun aseman ja tunnelien louhintatyöt alkavat

Länsimetron maanrakennustyöt ovat käynnissä Niittykummussa. Työtunnelin, aseman, kahden kuilun ja kahden rinnakkaisen 1,5 km pituisen metrotunnelin louhinnat käynnistyvät 14.11. Työt urakoi YIT Rakennus Oy.

Louhintatyöt alkavat lähialueen rakennusten katselmoinneilla sekä työtunnelin suuaukon louhintatöillä. Syksyn ja talven aikana louhinnat etenevät kohti metroasemaa ja varsinaisia ratatunneleita. Työtunnelin suuaukko louhitaan Merituulentien ja Haukilahdenkadun kaakonpuoleiseen kulmaan. Metroasema louhitaan Haukilahdenkadun ja Niittykadun väliin Merituulentien eteläpuolelle. Haukilahdenkadulle työtunnelin kohdalle asennetaan työnaikainen valo-ohjaus. Tämän työaikaisen liittymän kautta louhetta kuljettavat kuorma-autot ajavat Länsiväylälle ja edelleen Jätkäsaareen.

Töitä tehdään ympäristöviranomaisten asettamien rajoitusten mukaan

Tunneliräjäytyksiä kohteessa voidaan tehdä maanantaista lauantaihin klo 7.00 – 22.00 ja avolouhintaa klo 7.00 – 18.00. Muita louhintaan liittyviä töitä tehdään ja louhetta kuljetetaan ympäri vuorokauden. Kuljetuksissa pyritään välttämään ruuhka-aikoja.

Alustavan arvion mukaan louhinnat päättyvät Niittykummun urakan osalta vuoden 2013 lopulla. Louhintojen etenemistä voi seurata Länsimetron seurantapalvelusta.

Lisätietoja

Länsimetro, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi