Louhintaurakat kilpailutettu – Urheilupuiston louhinnat Lemminkäinen Infralle

Lemminkäinen Infra on voittanut Länsimetron Urheilupuiston louhintaurakan. Urakka sisältää 160 metrin ajotunnelin ja 1,9 kilometrin mittaisen metrotunneliosuuden louhinnat sekä aseman ja pysäköintilaitoksen avolouhinnat. Urakan arvo on noin 13 miljoonaa euroa.

Aikaisemmin kilpailutettu maanrakennusurakka on jo käynnissä Urheilupuistossa. Metroaseman lisäksi alueelle rakennetaan pysäköintitalo aseman yläpuolelle. Suurta avokaivantoa tehdään alueelle parhaillaan.

Tunnelilouhinnat etenevät

Viidesosa Länsimetron tunneleista on jo louhittu. Uutta tunnelia syntyy nyt noin kilometri kuukaudessa.

– Louhintaurakoiden kilpailutus onnistui hyvin. Urakat olivat sopivan kokoisia ja tarjonta oli loppuun saakka riittävä. Osaavat tekijät Suomesta ja ulkomailta saatiin mukaan. Hintataso on hyvin linjassa kustannusarvion kanssa. Parhaillaan etsimme toimijoita rakennus- ja taloteknisiin töihin, Matti Kokkinen Länsimetrosta kertoo.

Asemien rakennus- ja talotekniset työt toteutetaan pääosin vuosina 2012- 2014. Rakennustyöt käynnistyvät heti louhintojen perään. Kilpailutettavia urakoita ovat mm. rakennusurakat, talotekniset, ratatekniset, nostin- ja siirtolaiteurakat, hissit ja liukuportaat, tieto-, valvonta- ja telejärjestelmät sekä muut metrotekniset järjestelmäurakat ja toimitukset.

Länsimetro valmistuu vuoden 2015 lopulla.

Lisätietoja

Länsimetro, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi