Metrotunneleista louhittu 99 prosenttia – viimeiset metrit louhitaan alkuvuodesta 2014

Länsimetron tunnelilouhinnat ovat loppusuoralla. Metrotunneleista on louhittu 99,8 prosenttia. Tunnelilouhintaa on jäljellä enää 55 metriä; Tontunmäessä 6 metriä ja Matinsolmun kohdalla 49 metriä. Molempien louhintakohteiden läheisyydessä rakennetaan parhaillaan poistumistie- ja ilmanvaihtokuiluja. Teknisistä syistä kivitulpat säilytetään metrotunnelissa 2014 alkupuolelle asti. Kun kuilut on louhittu, tunnelit puhkaistaan. Tontunmäessä tunnelit puhkaistaan tammikuun alkupuolella ja Matinsolmun kohdalla helmikuun alussa.

– Rakennusurakoissa on asennettu tukimuurielementtejä jo yli 7,5 kilometrin matkalle. Rakentaminen etenee samanaikaisesti metrotunneleissa sekä viidellä asemalla. Pian rakentaminen on käynnissä kaikilla asemilla. Siinä vaiheessa hanke työllistää toistatuhatta rakentajaa, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Lisätietoja

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Tavoitteena on käynnistää metroliikenne rakenteilla olevalla osuudella vuoden 2015 lopulla. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.