Louhintaurakoista sovittu jo yli 90 prosenttia

Tapiolan ja Niittykummun asema- ja metrotunnelilouhinnan urakoitsijat valittu – louhintaurakoista sovittu jo yli 90 prosenttia.

Tapiolan aseman, metro- ja yhdystunnelien ja yhden kuilun louhintaurakan on voittanut Skanska Infra Oy

Tapiolan aseman lisäksi urakkaan sisältyy Tapiolan kääntöraide. Urakassa louhitaan kaksi noin 1,3 kilometrin pituista metrotunnelia sekä lisäksi kääntöraiteen tunnelia noin 400 m. Urakan arvo on noin 22 miljoonaa euroa.

Skanska Infra louhii Tapiolan eteläistä työtunnelia. Louhinnan kannalta on hyvä, että sama urakoitsija jatkaa myös aseman ja metrotunnelien louhijana, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Niittykummussa louhintaurakan on voittanut YIT Rakennus Oy

Urakkaan kuuluu aseman, ajotunnelin, metro- ja yhdystunnelien ja kahden kuilun louhinta. Urakassa louhitaan kaksi noin 1,5 kilometriä pitkää metrotunnelia. Urakan arvo on 21,6 miljoonaa euroa.

Niittykummussa on tällä hetkellä varaus tulevaa metroasemaa varten. Alueen kehittämiseen tähtäävä asemakaavatyö on käynnissä. Nyt päätetyssä urakassa varaudutaan alueen tulevaan kehitykseen ja tavoitteena on, että Niittykummun asema saadaan liikenteelle samassa aikataulussa muiden asemien kanssa, Matti Kokkinen toteaa.

Länsimetron louhintaurakoista on sovittu 92 prosenttia ja ratatunneleista on louhittu kymmenesosa. Tunnelilouhinnat valmistuvat vuonna 2013. Ensimmäiset asemaurakat käynnistyvät jo vuoden 2012 puolella. Tämän jälkeen on vuorossa rataurakka ja automaattimetron asennus ja testaus. Länsimetro valmistuu vuoden 2015 lopulla.

Lisätietoa

Länsimetro, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi