Lauttasaaren metrotunnelilouhinnan sopimus allekirjoitettiin

Länsimetro Oy ja Kalliorakennus-Yhtiöt allekirjoittivat tänään sopimuksen Lauttasaaren metrotunnelilouhinnasta. Urakka käsittää kahden rinnakkaisen noin kahden kilometrin pituisen metrotunnelin sekä Lauttasaaren aseman ja sen sisäänkäyntien louhinnan. Urakan arvo on runsaat 21 miljoonaa euroa.
Sopimuksen allekirjoittivat Jukka Halonen ja Juha Halonen Kalliorakennus-Yhtiöistä ja Länsimetron halllituksen puheenjohtaja Olavi Louko ja toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

– Kalliorakennus-Yhtiöillä on runsaasti kokemusta vaativien kalliotilojen louhinnasta. Olemme tyytyväisiä, että saimme ammattitaitoisen ja huolellisen louhijan Lauttasaareen, jossa töitä täytyy tehdä kaupunkiasutuksen keskellä, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen sanoo.

Lauttasaaren metrotunneliurakka käynnistyy tammi-helmikuun vaihteessa. Työ alkaa Myllykallion työtunnelista, jonka Destian ja Metrostavin työyhteenliittymä METRO sai valmiiksi ennen joulua. Tammikuun aikana METRO luovuttaa Myllykallion työmaa-alueen Kalliorakennus-Yhtiölle.

Kalliorakennus-Yhtiöt jatkaa metrotunnelilouhintaa Myllykalliosta sekä itään Lauttasaaren salmen rantaan että länteen noin Katajaharjun liittymän kohdalle. Lauttasaaressa louhinnat jatkuvat vuoden 2012 loppuun saakka. Kalliorakennus-Yhtiöt louhii Länsimetrolle myös Karhusaaren ja Keilaniemen työtunnelit.

Lisätietoa:
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen@lansimetro.fi
Kalliorakennus-Yhtiöt toimitusjohtaja, Jukka Halonen, puh. 0400 201 981, jukka.halonen@kalliorakennus.com