Lauttasaaren metroaseman LVI- ja sähköurakat sekä koko metrotunnelin LVI-urakka allekirjoitettiin

Länsimetron LVI- ja sähköurakat on pilkottu asemakohtaisiksi urakoiksi ja metrotunnelin urakoiksi. Koko tunnelilinjan, Ruoholahdesta Matinkylään, LVI-urakan voitti Skanska Talonrakennus Oy. Urakan arvo on 6,7 miljoonaa. Lauttasaaren aseman LVI-urakan tekijäksi on valittu EMC Talotekniikka Oy. Urakan arvo on 3,5 miljoonaa. Lauttasaaren aseman sähköurakan sai Quattroservices Oy ja tämän sopimuksen arvo on 2,8 miljoonaa.

Syksyn aikana valitaan vielä rakennus- ja talotekniset urakoitsijat lähes kaikille muille asemille sekä koko ratalinjalle.

Saimme jälleen hyvät toimijat sähkö- ja LVI-töihin. Tämä syksy on hankintojen osalta kiireinen, sillä louhinta päättyy ensi vuonna ja tunnelien ja asemien varustaminen alkaa heti perään. Nyt etsitään hyviä ja kokeneita toimijoita, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Metrotunneleista on louhittu jo lähes 60 prosenttia eli yli 16 300 metriä.

– Louhinta etenee nyt erinomaisesti. Elokuussa saavutimme kaikkien aikojen ennätyksemme louhimalla 1,6 kilometriä tunnelia. Normaalisti tunnelia syntyy noin kilometri kuukaudessa, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Lisätietoja

Matti Kokkinen, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 050 347 1558