Länsimetron tunnelielementtitoimitukset Rudukselle ja Parmalle

Suomalaiset elementtitoimittajat Rudus ja Parma menestyivät Länsimetron tunnelielementtien suunnittelu- ja toimituskilpailussa. Sopimusten arvo on lähes 11 miljoonaa euroa, josta Ruduksen osuus noin 7 miljoonaa ja Parman 4 miljoonaa.

Elementtitoimitukseen sisältyvät tunnelien poistumistien tukimuurielementit, kaapelikourut ja kaiteet.

– Rakentamisen kannalta on tärkeää, että elementtisuunnittelu ja valaminen käynnistetään jo näinkin aikaisessa vaiheessa. Tällä taataan, että toimitukset voidaan käynnistää välittömästi tunnelien varustamisen alkaessa, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen perustelee.

Elementtirakenteita valmistetaan kaikkiaan lähes 28 kilometrin matkalle kumpaankin rinnakkaiseen metrotunneliin. Toimittajat vastaavat myös elementtien mahdollisesta väliaikaisesta varastoinnista sekä toimittamisesta metrotunneliin.

Länsimetron viimeiset louhinnat valmistuvat vuonna 2013. Louhintojen jälkeen alkavat välittömästi asemien rakennusurakat, joista ensimmäiset asemaurakat käynnistyvät jo vuoden 2012 puolella. Ensimmäiset tunnelielementtitoimitukset alkavat samanaikaisesti asemaurakoiden kanssa vuoden 2012 lopulla. Tämän jälkeen on vuorossa rataurakka ja automaattimetron asennus ja testaus. Länsimetro valmistuu vuoden 2015 lopulla.

Lisätietoa

Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558
Rudus Betonituote Oy:n toimitusjohtaja Mikael Fjäder, puh. 040 568 3460
Parman aluejohtaja Sami Purtola, puh. 020 577 5862

Lisää kuvia tilaisuudesta: www.flickr.com/lansimetro