Matinkylä-Kivenlahti – osuuden louhinnoista valmiina lähes 90 %

Länsimetron kakkosvaiheen, eli Matinkylästä Kivenlahteen jatkuvan metrolinjan louhintaurakat lähestyvät loppuaan. Yhteensä kakkosvaiheelle rakennetaan viisi uutta asemaa – Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti – sekä maanalainen metrovarikko Sammalvuoreen.

Sammalvuoren louhintaurakka valmistui heinäkuussa 2017, ja varikon rakennusurakka on jo aloitettu. Soukassakin tunneleiden louhinnat ovat valmiita – louhimatta on enää Yläkartanontien sisäänkäynti, jonka louhinta valmistuu arvion mukaan keväällä 2018. Kivenlahdessa aseman louhinnat jatkuvat marraskuulle ja Kauklahdenväylän kuilulla lokakuulle 2017.

Muillakin työmailla louhinnat ovat pitkällä – Espoonlahden urakassa louhinnoista on tehty 92,5 prosenttia, Kaitaalla 83,7 prosenttia ja Finnoossa 74,1 prosenttia. Kokonaisuudessaan kaikista kakkosvaiheen louhinnoista on tehty nyt 89, 5 prosenttia.

Monien kakkosvaiheen tunneleiden välillä on enää ohut kalliotulppa, joka erottaa eri urakat toisistaan. Vierekkäisten tunneleiden puhkaisut tehdään vasta aivan urakoiden loppuvaiheilla tai silloin, kun puhkaisu parhaiten sopii työvaiheisiin. Ensimmäinen yhteys tunnelista toiseen puhkaistiin Finnoon ja Kaitaan välille elokuussa 2017, ja syyskuun aikana puhkaistaan yhteydet Espoonlahden ja Sammalvuoren sekä Espoonlahden ja Soukan välillä.

Louhinnan etenemistä voi seurata länsimetron seurantapalvelussa: seuranta.lansimetro.fi.

Lisätietoja: Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-15): 050 377 3700

Louhittuja tunneleita Espoonlahden työmaalla.