Länsimetron kakkosvaiheelle vahvistuksia – mukaan mm. arkkitehtuurin, LVI-asioiden ja turva-automaation osaajia

Länsimetron kakkosvaiheen organisaatiota on vahvistettu  heinä-elokuussa useilla uusilla työntekijöillä. Matinkylä-Kivenlahti-osuuden arkkitehtina ja johtavana asiantuntijana 7.8. aloittanut Sofia Amberla tulee Helsingin kaupungin rakennusvalvonnasta, jossa hän työskenteli kaupunkikuvayksikössä. Amberlalla on kokemusta myös Espoon kaupungilta, ja hän on ollut mukana suurien rakennushankkeiden, kuten Musiikkitalon, suunnittelussa.

”Olen ollut mukana sekä suunnittelussa että suunnittelun ohjauksessa ja nähnyt rakennushankkeita monelta kantilta, myös viranomaistyön kannalta. Länsimetro on kiinnostava ja merkityksellinen hanke, se tulee palvelemaan niin suurta ihmisjoukkoa”, Amberla sanoo.

Turva-automaation parissa on työskennellyt 1.8. alkaen Jari Porkka, jolla on aiempaa kokemusta rakennusautomaatiosta Fidelix Oy:ltä. Länsimetrossa turvajärjestelmät tarkoittavat mm. palojärjestelmiä, turvavaloja, äänievakuointia ja metron kulunvalvontaa.

Samuli Silvast työskentelee vahvistetussa organisaatiossa projekti-insinöörinä hankintojen parissa 7.8. alkaen. Silvast tulee talo- ja infrarakentamiseen erikoistuneesta Wise Group Finland Oy:stä, jossa hän työskenteli rakennuttamis- ja valvontatehtävissä.

Kaitaan ja Kivenlahden suunnittelupäällikkönä aloitti 5.7. Jarkko Aittoniemi. Aittoniemi tuo projektiin osaamista Uudesta-Seelannista, jossa hänen työtehtävänsä liittyivät Fletcher EQR:ssä maanjäristysten vauriotarkasteluun ja korjaussuunnitteluun. Tätä ennen Aittoniemi on kerännyt kansainvälistä kokemusta Englannista, jossa hän suunnitteli maanalaisia tiloja, kuten metroja ja kaivoksia.

Länsimetron talotekniikkapuoli sen sijaan saa vahvistuksia Topi Dahlströmistä ja Tommi Saarisesta – molemmat aloittavat projektissa LVI-asiantuntijoina 7.8. Dahlström on työskennellyt aiemmin LVI-valvonnan tehtävissä ydinjätehuoltoon erikoistuneessa Posiva Oy:ssä, ja Saarisella on valvontakokemusta mm. Vahanen Oy:ltä ja HKR Rakennuttajalta sekä urakointikokemusta mm. EMC Talotekniikka Oy:ltä. Dahlström valvoo erityisesti Kaitaan aseman ja Saarinen Sammalvuoren varikon LVI-asioita.

Lisätietoja: Ville Saksi, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy: 040 823 2086, ville.saksi(at)lansimetro.fi