Länsimetro solmi kaasusammutus- ja varavoimakonesopimukset

Länsimetron varavoimakoneet toimittaa TYL Geneset Powerplants. Sopimus on arvoltaan noin 1,4 miljoonaa euroa. Varavoimakoneet eli dieselkäyttöinen moottori ja generaattori sijoitetaan kaikille asemille niille varattuihin tiloihin varmistamaan katkeamaton sähkönsyöttö toiminnalle tärkeisiin laitteistoihin mahdollisissa sähköverkon häiriötilanteissa.

Länsimetron kaasusammutusjärjestelmän toimittaa Mako Oy. Kaasusammutusjärjestelmäurakkaan kuuluu sammutusjärjestelmät kaikkiin Länsimetron asemien tele- ja automaatiotiloihin, joissa ei voi käyttää perinteistä vesisammutusjärjestelmää. Urakan kokonaisarvo on noin 415 000 euroa.

Tänä ja ensi vuonna on jäljellä vielä muutaman urakan allekirjoittaminen. Louhinnoista on nyt tehty 99 prosenttia. Rakennusurakoissa on asennettu tukimuurielementtejä jo yli kuuden kilometrin matkalle. Rakentaminen etenee samanaikaisesti metrotunneleissa sekä jo neljällä asemalla ja pian on rakentaminen käynnissä kaikilla asemilla. Siinä vaiheessa hanke työllistää toistatuhatta rakentajaa, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Lisätietoja

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)ansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Tavoitteena on käynnistää metroliikenne rakenteilla olevalla osuudella vuoden 2015 lopulla. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.