Kooste Länsimetron hallituksen kokouksesta 21.11.2018

Hallitus kokoontui 21.11. Hallitukselle esiteltiin kakkosvaiheen Matinkylä-Kivenlahti osuuden rakentamisen tilannekatsaus ja riskit. Hanke etenee aikataulussa ja kustannusarvion mukaisesti. Espoonlahden Lippulaiva-hankkeen kehittymistä seurataan tarkoin, sillä Lippulaivan rakentaminen vaikuttaa länsimetron Espoonlahden asemaurakan etenemiseen ja sitä kautta koko hankkeen aikatauluun. Hankkeilla on yhteisiä rakenteita.

Hallitus hyväksyi sivu-urakoiden hankintapäätöksiä. Sivu-urakoista tiedotetaan urakkasopimusten allekirjoittamisen yhteydessä.

Kokouksessa käsiteltiin ykkösvaiheen Ruoholahti-Matinkylä huollon ja ylläpidon tilannekatsaus.  HKL paitsi operoi metroliikennettä myös raportoi Länsimetro Oy:lle radan ja asemien käytöstä ja siihen liittyvistä huolto- ja ylläpitotehtävistä sovitulla tavalla.

Toimitusjohtaja esitteli ja hallitus hyväksyi Länsimetron corporate governance-mallin päivitykset, joka sisältää mm. hallituksen työjärjestyksen, ohjeet uuden jäsenen perehdyttämisestä, eettiset ohjeet ja hallituksen vuosikellon.

Seuraava kokous on 20.12.