Ison Omenan laajennushanke käynnistyy

Citycon ja NCC aloittavat Espoon Matinkylässä sijaitsevan kauppakeskus Ison Omenan kehityshankkeen ensimmäisen vaiheen. Kauppakeskus Iso Omenan laajennushanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Länsimetro Oy:n ja Espoon kaupungin kanssa. Matinkylästä tulee metron myötä koko Etelä-Espoon vahva liikenteellinen solmukohta, ja metrokeskuksen läpi kulkee päivittäin noin 35 000 matkustajaa. Kauppakeskuksen pysäköintipaikkojen lukumäärä kasvaa noin 3000 paikkaan. Halliin tulee myös 350 liityntäpysäköintipaikkaa.

Nykyisen Ison Omenan uudistus Uudistettu kauppakeskus Iso Omena ja Metrokeskuksen liikenneterminaali avataan samaan aikaan Länsimetron kanssa, loppuvuodesta 2015. Kauppakeskuksen laajennusosa valmistuu kokonaisuudessaan loppukesällä 2016.

”Matinkylän metrokeskuksesta ja kauppakeskus Ison Omenan ympäristöstä on muodostumassa hyvää vauhtia koko alueen kaupunkikeskus. Metrokeskuksen kolmanteen kerrokseen suunnitellaan kaupungin palvelutoria, jonne sijoittuu kirjasto, yhteispalvelupiste sekä sosiaali- ja terveyspalveluja. Myös metrokeskuksen ympäristön tiestö paranee lähivuosina. Piispansillan leventäminen alkaa jo tänä kesänä. Rakentaminen toteutetaan siten, että tarvittavat yhteydet, rakennukset ja palvelut ovat käytössä, kun metron liikennöinti alkaa vuoden 2015 lopulla”, sanoo Espoon teknisen toimen johtaja ja Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko.

”Länsimetron rakentamisessa Matinkylän asemalla on tärkeä tehtävä. Se on metron läntisin asema. Ison Omenan laajennuksen yhteydessä rakennetaan niin liityntäterminaali kuin liityntäpysäköintipaikat”, toteaa Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Lisätietoja

Matti Kokkinen, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi
Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.