HKL tiedottaa: Metron seuraava koko linjan koeajo torstaina

Nykyisen metron ja länsimetron täyden laajuuden koeajoliikennettä ajetaan jälleen ylihuomenna torstaina koko metron liikennöintiajan.

Edellinen vastaava testiajo järjestettiin viime viikolla. Kokonaisuutena tämä koeajo onnistui kohtuullisesti, vaikka aamulla tapahtunut liikenteenohjausjärjestelmän häiriö heijastuikin matkustajaliikenteeseen. HKL on käynyt lävitse edellisten koeajojen häiriötilanteita. Aikaisempien koeajojen perusteella länsimetron sähköjärjestelmään on tehty säätötöitä.

– Testiajoa on välttämätöntä ajaa usean kerran mahdollisimman paljon tulevan metroliikenteen kaltaisesti. Tällä ehkäistään tulevia häiriöitä siinä vaiheessa, kun liikenne länsimetron osuudella aloitetaan, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Kuten aiemmissakin koeajoissa, matkustajien on poistuttava metrojunista viimeistään Ruoholahdessa. Sekä Vuosaaresta että Mellunmäestä lähtevät junat ajavat kaikkina koeajopäivinä Ruoholahteen asti matkustajaliikennettä.

Torstaina koekäytetään jälleen myös uusia laiturinäyttöjä, joita kullekin laiturille on asennettu toistaiseksi yksi. Torstaina siis metrojunan saapumisesta ja määränpäästä kertoo laiturinäyttö, joka on merkitty ”koekäytössä” teippauksella. Muut laiturinäytöt on torstaina sammutettu. Laiturin toisessa päässä junaa odottavat matkustajat eivät tällöin välttämättä näe näyttöä. HKL pahoittelee tätä puutetta matkustajainformaatiossa.

Eri syistä aiheutuvat liikennemuutokset ovat aina mahdollisia, jonka vuoksi matkantekoon kannattaa varata hiukan normaalia enemmän aikaa. Mahdollisista liikennemuutoksista saat tietoa HSL:n internetsivuilta www.hsl.fi, Reittioppaasta sekä matkustajainformaationäytöiltä. HSL:n poikkeusinfon voi tilata myös sähköpostilla haluamistaan liikennemuodoista.

Seuraavat vastaavat koeajot tehdään ensi viikolla, tämän hetkisen tiedon mukaan 3. ja 4. lokakuuta.