Urakkasopimuksia allekirjoitettu

Länsimetron Koivusaaren aseman sähkö- ja LVI-urakoitsijat sekä koko linjan savunpoistopuhaltimien toimittaja valittu

Länsimetron rakentaminen etenee. 21.11.2012 allekirjoitettiin Koivusaaren aseman LVI- ja sähköurakat. LVI-urakan voitti Consti Talotekniikka Oy. Urakan arvo on 3,5 miljoonaa euroa. Myös Koivusaaren aseman sähköurakka allekirjoitettiin tänään. Sen sai Amplit Oy. Sähköurakan arvo on 2,8 miljoonaa euroa.

Länsimetron LVI- ja sähköurakat on jaettu asemakohtaisiksi urakoiksi ja metrotunnelin urakoiksi. Lauttasaaren, Keilaniemen ja Otaniemen LVI- ja sähköurakoitsijat on jo valittu. Muiden asemien urakoitsijat kilpailutetaan loppuvuodesta 2012 ja 2013 aikana.

Länsimetron koko metrolinjan savunpoistopuhaltimien urakkasopimus allekirjoitettiin 19.11.2012. Urakan voitti espanjalainen Talleres Zitrón S.A. Urakan arvo on 3 miljoonaa euroa. Savunpoistopuhaltimia asennetaan linjan pystykuiluihin ja asemien itä- ja länsipäähän.

Ensi vuonna louhinnat päättyvät kaikilla työmailla, mutta jo nyt sitä mukaa kun louhinnat sallivat, käynnistyvät asemien ja tunnelien rakennusurakat, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Metrotunneleista on louhittu yli 70 prosenttia eli 19 818 metriä.

Lisätietoja

Matti Kokkinen, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 050 347 1558

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.